Pihlajamäki on vireä vuoden ympäri. Tälle sivulle on koottu vuosittain toistuvia tapahtumia.


Laskiaisrieha
(helmikuu)
Maasälvän leikkipuiston kaikille avoin talvitapahtuma. Paljon vaihtuvaa ohjelmaa, mm. hevosajelua ja herkkuja.

Palmumarkkinat (maalis-huhtikuu)
Palmusunnuntaina Pihlajiston ala-asteella koulun vanhempainyhdistyksen järjestämä tapahtuma.Pihlajamarkkinat
(toukokuu)
Pihlajamarkkinat järjestetään keväisin Pihlajamäen ostoskeskuksen kupeessa. Tapahtumaa järjestelyistä vastaa Pihlajamäen Lions Club.

Pihlajamäki goes Blues (kesäkuu)
Pihlajamäki goes Blues on Kiillepuistossa kesäkuussa järjestettävä blues-musiikin minifestari. Sen järjestää Pihlajamäki-Seuran Musatiimi ja Pihlajamäen yhdyskuntatyö.

Luontoretki (Helsinki-päivä 12.6.)
Vuosittaisen  luontoretken Pihlajamäessä järjestää Pihlajamäki-Seuran luontoryhmä.


Pihliksen kyläfestari
(syyskuu)
We love Pihlis! Asukkaiden ja yhdistysten ja muiden Pihliksen toimijoiden yhdessä järjestämä ympäri Pihlistä levittäytyä koko päivän tapahtuma, jossa usein luomutori, työpajoja, graffitia, teatteria, leiritulia, käsitöitä, tanssia, leffoja, kirppisiksiä, suunnitusta, keikkoja, kiipeilyä,...  Keskuspisteenä Pihlajamäen tori - tämä tapahtuma näkyy ja kuuluu!

Pihlajapäivä (syyskuu)
Pihlajapäivä on asiaa ja viihdettä yhdistelevä kaupunginosatapahtuma. Se järjestetään vuosittain joko Pihlajistossa tai Pihlajamäessä. Pihlajapäivän pääjärjestäjiä ovat Pihlajamäki-Seura sekä ja Pihlajiston asukasyhdistys PNV.

Marrasjuhla (marraskuu)
Marrasjuhla on Pihlajamäen ala-asteen perinteinen kaikille asukkaille avoin juhla. Marraskuussa järjestettävästä tapahtumasta löytyy vaikka mitä: tanssia, teatteria, työpajoja, liikuntarasteja, koululaisten esityksiä, kahvio, katukeittiö, pelejä, arpajaisia, käsitöitä, myyntikojuja,....


Puurojuhla
(joulukuu)
Puurojuhla on alueen asukkaiden ja varsinkin lapsiperheiden juhla. Se järjestetään Lucian-päivänä Pihlajamäen nuorisotalolla. Puuro- ja glögitarjoilun lisäksi tapahtumassa voi tehdä jouluisia ostoksia myyntipöydistä, syödä joulupuuroa, kuunnella musiikkia, paistaa pipareita tai tehdä joulukortteja. Joulupukki jakaa lapsille lahjoja. Järjestelyistä vastaavat Pihlajamäen nuorisotalo, Kalliolan setlementti, sosiaalivirasto, Lähiöprojekti ja MLL Pihlajamäki.