Vielä on hyvin aikaa kuvata lyhytelokuva rakkaassa Pihlajamäessä ja osallistua Pihlis Goes Movies -lyhytelokuvakilpailuun! Kilpailusarjoja on kaksi: 7.-9. -luokkalaisille sekä kaikille avoin sarja.

Pihliksen siivoustalkoot 2018

Pihlis talkoillaan taas vapun jäljiltä kesäkuntoon torstaina 3.5. kello 16–19. Talkoiden keskus on tuttuun tapaan nuorisotalo (Moreenitie 2), josta saa jätesäkkejä ja roskapihtejä, ja jonne kerätyt roinat voi roudata.

Näissä talkoissa kerätään viheralueilta ja kaduilta pois vain luontoon kuulumatonta jätettä – ei siis eloperäistä ainesta kuten lehtiä ja risuja. Talkookeskuksesta saat lainaksi siivousvälineet, mutta tuothan omat hanskat mukanasi. Talkoojärjestelyistä vastaa Pihlajamäki-seura.

 

Tule keskustelemaan ti 20.3. klo 13 Pihlajamäen lähiöasemalle (Liusketie 3 A) kasvatuksen ja koulutuksen tulevaisuudesta. Vieraana Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan apulaispormestari Pia Pakarinen.

Kansallinen Lastenliitto järjestää Pihlajamäen nuorisotalolla kesällä hauskoja päiväleirejä. Päiväleireillä askarrellaan, ulkoillaan, pelataan ja puuhataan teeman mukaisin menoin.

kyläjuhla2017Pihlajamäen oma kyläjuhla on ruokaa, musiikkia, sirkusta ja taidetta. Näköaloja ja kädentaitoja. Saippukuplia ja pomppulinnoja. Lue koko ohjelma, mutta älä hengästy!

 • klo 9-16 Junnuturnaus Aava Areenalla, tuotto taloudellista tukea tarvitsevien junnujen harrastukseen.
 • klo 10-10.30 Aamukahvikonsertti. Jousikvartetti Synkronis tuo lavalle Aulis Sallisen Aspekteja Hintriikin surumarssista ja Einojuhani Rautavaaran jousikvarteton no 1. Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa. Nuorisotalon sali.
 • klo 10-12 Kattoterassit auki! Nyt tarjolla uudet hulppeat näkymät 60-luvun Pihliksen vanhimman talon katolta. Ylöskäynti A-rapusta. Maasälväntie 14.
 • klo 11-15 Ruokatori - katuruokamarkkinat ja maatilatori. Luomua ja lähiruokaa, lihaa ja kasviksia, gourmethodareita ja vegaaniherkkuja, sormiruokaa ja toritunnelmaa. Pihlajamäen tori. https://www.facebook.com/events/1080956958701335/
 • klo 11-15 Puistojuhla, Maasälvänpuisto.
  = Lasten puistojuhlassa taikuri, akrobatianäytöksiä, perheliikuntarastit, pomppulinna, pellesuunnistusta, kasvomaalausta, pelastuskoiria, saippuakuplia ja roskapoliisi. Lavalla taikuri Sami Paavola klo 12.30-13, Pukinmäen taidetalon akrobatianäytökset klo 12 ja 13.30 alkaen.
  = Piknikpuistossa bluesia, leivonnaisia ja vilttikirppiksiä. Ruokatorilta ruuat, puistokahvilasta jälkkärit, lavalla Pedro Sanchez sekä Robbie Hill & Emilia Heinonen.
  Pst! Tule kirppismyyjäksi! Ei paikkamaksuja eikä -varauksia, saavu paikalle kello 10.30 alkaen. Lisätietoja Katilta, kati.railo(a)gmail.com.
 • klo 11-15 Markkinat ostarilla. Tarjouksia, käsitöitä, tuote-esittelyjä,... Käsityömyyjä - ilmoittaudu Katille, kati.railo(a)gmail.com. Ei paikkamaksuja.
 • klo 11-15 Avoimet ovet partiolippukunta Aarnivalkean uusissa tiloissa "kirkon vintillä". Käynti kirkon takapihalta.
 • klo 15-17 "Kaupunkiluonto". Anna Seppälän teosten aiheina ovat ihmisen rakentama ympäristö ja luonnon läsnäolo kaupunkiympäristössä. Toisinaan maisemat ovat todellisia paikkoja, toisinaan yhdistelmiä monesta näkymästä. Teoksissa orgaaniset muodot yhdistyvät geometrisiin kuvioihin jossakin kuvituksellisen ja abstraktin välimaastossa. Akryylimaalauksia ja tussipiirroksia vanerille ja paperille. Näyttely avoinna 2.–17.9. 2017, ti-pe klo 9–18, la–su klo 10-18. Taiteilija tavattavissa la 2.9. klo15-17. Kahvila Muruseni.
 • klo 16-03 Kesäyön jamit II, Bar & Saloon Ralli Pihlajamäki bluussaa ja jamittelee taas. Tule soolona, ryhmänä tai kehittele housebandin kanssa uusia kokoonpanoja. Grillistä hamppareita ja nachoja.
  Lavalla:
  klo 16– Andreas Nicola Ravizzoni
  klo 18– Syyttömät
  klo 22.30–02 Kesäyön jamit, housebandina ja jami-isäntänä Neimo Blues Band. https://www.facebook.com/events/109158346464209/
 • klo 16-03 Iltabileet, Bar U2 Tarjouksia ja pientä purtavaa pitkin iltaa, ​arvonta klo 20 ​- arvat mynnissä 31.8 alkaen.
  Lavalla:
  klo 20.15-21 ja klo 22-23 Pauli Kurahaara & Gran Canaria duo.
  klo 21-22 ja 23-24 karaokekisa, päävoittona Bar U2:n 100 euron lahjakortti.
 • klo 18.30-20 A-junioreiden AMS-sarjan ottelu PK.35 - JJK. Aava Areena.
 • klo 21-01 Karaokekisa, Bar 71 Palkintona Bar 71:n 100 euron lahjakortti, arpajaiset tasatunnein. Grilli kuumana klo 13 alkaen!
 • klo 21-21.20 Valosirkus Spektrin vannetanssi valaisee pimenevän illan! Spektri tekee LED-välineillä värikkäitä ja näyttäviä koreografioita. Sopii kaiken ikäisille, vapaa pääsy. Pihlajamäen tori.

Kyläjuhlan ohjelma täydentyy ja tarkentuu tapahtumapäivään asti. #welovepihlis

OSOITTEET

 • Aava Areena / Rapakiventie 16
 • Bar & Saloon Ralli / Meripihkatie 1-3
 • Bar U2 / Meripihkatie 1-3
 • Bar 71 / Meripihkatie 1-3
 • Kahvila Muruseni / Kivipyykintie 6
 • Maasälvänpuisto / Maasälväntie 3
 • Maasälväntie 14 / Maasälväntie 14
 • Pihlajamäen tori / Meripihkatie 3
 • Pihlajamäen ostoskeskus / Meripihkatie 1-3
 • Pihlajamäen kirkko / Liusketie 1
 • Pihlajamäen nuorisotalo / Moreenitie 2

Pihlajamäen kyläjuhla on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä http://www.kulttuuriymparistomme.fi/fi-FI/Euroopan_kulttuuriymparistopaivat

Kyläjuhla Facebookissa https://www.facebook.com/events/241703582996802/

 

PgB

Kymmenen vuotta sitten tehtiin historiaa, kun Helsingin ensimmäinen vain yhdelle musiikkityylille omistautunut festivaali järjestettiin kantakaupungin ulkopuolella. Syntyi Pihlajamäki goes Blues!

Nyt Kiillepuiston lavalla lauantaina 3.6. klo 14-18 nähdään Eeva Äärelä Band, Experienced?, Jo' Buddy's Trio Riot sekä Dumari ja Spuget

 • Klo 14- Eeva Äärelä Band
 • Klo 15- Experienced?
 • Klo 16- Jo' Buddy's Trio Riot
 • Klo 17- Dumari & Spuget

– Pihlajamäki goes Blues on alusta asti asukasvoimin järjestetty ja päihteettömäksi julistautunut korkealaatuinen, tyylilleen omistautunut maksuton musafestari, tapahtuman tuottaja Sini Heino-Mouhu kertoo.

Dumarit ja Spuget tuo Kiillepuistoon 28. huhtikuuta julkaistavan Dumarillumarein eli täyslaidallisen kadunmiehen filosofiaa läskibasson, kitaran ja rumpujen tahdissa. Bluesia ja jenkkaa, soulia ja humppaa ja räppiä, itää ja länttä.

MARKKINATPihlajamarkkinat tuo ostarille taas monipuolisen ohjelman kaiken ikäisille. Lavalla nähdään mm. loistava lastenmusiikkiorkesti Hovinarri, vauhdikasta Bollywood-tanssia ja ihan oikea huutokauppa. Pihlajamarkkinat järjestää Lions Club Pihlajamäki. 

 

KAUPUNKISTRATEGIAHelsinki kutsuu asukkaat mukaan luomaan uutta kaupunkistrategiaa. Millainen on sinun Helsinkisi - luova tietokaupunki, asukkaiden jakamiskaupunki, joustava hyvinvointikaupunki, fiksu palvelukaupunki? Ota kantaa Helsingin tulevaisuuden skenaarioihin, tarjolla on neljä eri tapaa vaikuttaa http://www.hel.fi/www/Helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/strategia-ja-talous/kaupunkistrategia/

siivoustalkootPihlis on siisti, kun se taas talkoillaan vapun jäljiltä kesäkuntoon. Tänä vuonna siivoustalkoot järjestetään torstaina 4.5. kello 15-19. Talkoiden hermokeskus on tuttuun tapaan nuorisotalo (Moreenitie 2), josta saa mm. jätesäkkejä ja roskapihtejä, ja jonne kerätyt roinat voi roudata. Talkoissa mukana myös Roskapoliisi kello 16-18.

kuntavaalipaneeli Fb 784x295

Pihlajamäen kuntavaalipaneeli keräsi keskiviikkona 22.3.2017 nuorisotalolle runsaat sata ihmistä. Nuorisotalon salissa istui paikallisesta politiikasta ja Helsingin ja Pihlajamäen kehittämisestä kiinnostuneita, runsaasti kysymyksiä esittäneitä kansalaisia ja kuulijoita. Keskustelu oli ajoittain hyvinkin vilkasta. Kuntavaalikandidaatit saivat vastattavakseen visaisia kysymyksiä, jotka käsittelivät niin rakentamista kuin kaavoitusta, liikennettä, koulutusta, eriarvoistumista sekä maahanmuuttoa.

Alakategoriat

Kaupunginosaan liittyviä uutisia.