kansikuvakyläjuhlaKalenterit esiin: lauantaina 3.9. koko Pihlajamäki on taas yksi iso happening aamusta iltaan! On luomutori, bändejä, katuruokaa, laamoja, toritanssit, pihatapahtumia, näköaloja, kahviloita, graffaa, leirinuotio, käsitöitä, kirpputoreja,... Liity kyläjuhlan Facebook-tapahtumaan, ja olet kartalla ihan koko ajan.

Viikin kirjasto on avoinna kesällä maanantaista torstaihin klo 9 - 20 ja perjantaisin klo 9 - 18.

riesapelleHelsinki-päivää juhlistetaan Leikkipuisto Maasälvässä jo perjantaina 10.6. klo 14–16. Pihlajamäki-seuran ja leikkipuiston yhteisessä tapahtumassa vierailee tänä vuonna Riesa-Pelle, joka pelleilyn lisäksi taikatemppuilee, jonglööraa ja pyöräilee yksipyöräisellä.
Puolen tunnin esitys alkaa klo 14, ja sen jälkeen pelle vääntelee lapsille ilmapalloista hauskoja eläinhahmoja. Vapaa pääsy, kaikki mukaan!

 

kansiPihlajamäen omalla lehdellä on uusi nimi, sisältöä ja ilmettä on uudistettu ja toimitus vaihtunut. Ensimmäisessä numerossa ollaan paljon lasten Pihliksessä, haastatellaan koiria(!), esitellään Pihliksen tyyppejä, kuullaan juttuja kouluilta ja patikoidaan Roihikseen. Lehdessä on myös kuva-arvoitus, ja onhan siellä paljon muutakin.

siivoustalkootOlipa onnistuneet siivoustalkoot 10.5. Minne vain katseensa käänsi, siellä jo siivousjoukot hyöri. Tikkumiehen kirjanpidon luotettavuus katosi jossain vaiheessa, mutta kymmenittäin oli mukana talkoolaisia. Ja lapsia oli mukana tosi paljon - meillä on edessä loistava tulevaisuus! Kyllä kuulkaa Pihliksessä osataan.

markkinakuvaPihlajamarkkinat palaa evakkovuoden jälkeen Viikistä kotiin Pihliksen ostarin ympäristöön kello 10-15. Mutta lavaohjelma jatkaa matkusteluaan ympäri maailmaa: Intiasta Irlantiin ja Länsi-Afrikasta Italiaan. Tänä vuonna lavalla nähdään Bollywood-tanssia ja kuulla afrikkalaisia rytmejä ja vakiovierasta Punanokka The trioa. Pihlajamarkkinat järjestää Lions Club Pihlajamäki. 

Kansanedustaja Nasima Razmyar vierailee Pihlajamäessä maanantaina 2.5. Nasima on tavattavissa kello 17-19 Bar & Saloon Rallissa Meripihkatiellä. 

Tule kuulemaan ja keskustelemaan politiikan ajankohtaisista asioista ja kysymään Nasimalta kansanedustajan työstä.

Tilaisuus on kaikille avoin. 20 ensimmäiselle tarjotaan simat ja munkit. 

Akvarelliaakkoset-kirjan tekijä Maire Pyykkö kertoo akvarellien maalausmenetelmästä. Maalaamista pääsee tilaisuudessa myös itse kokeilemaan!

Taiteilija, taiteen maisteri ja maalaamisen opettaja Maire Pyykkö on valmistunut Viron Taideakatemiasta pääaineenaan lasitaide. 

Pihlajamäen Pihlajalaakson alueen kuuset kairattiin tammikuussa, ja 52 puussa todettiin juurikäävän aiheuttamaa lahoa. Alueen ulkoilukäytön turvallisuuden takia puut joudutaan kaatamaan. Lisäksi kaadetaan 9 lehtipuuta. Kaadettavat puut on leimattu punaisella rastilla. Kartan kuviolle 75 (korpi) jätetään osa kaadettavista puista lahopuiksi. Poistettavien puiden tilalle istutetaan mäntyä ja koivua.

KirkkoPaljon, paljon onnea! Pihliksen kirkko täyttää 40 vuotta, ja juhlistaa pyöreitä vuosiaan hienolla ohjelmalla. Torstaina 3.3. kello 19 on Edu Kettusen konsertti, johon muuten on vapaa pääsy. Juhlat jatkuvat lauantaina 5.3. koko perheen ohjelmalla ja sunnuntaina 6.3. muisteluilla. Pastori Sari Hakuri kerää muistoja: lähetä Sarille valokuvia tai juttuja, jotka liittyvät Pihliksen kirkkoon, sari.hakuri(a)evl.fi

Alakategoriat

Kaupunginosaan liittyviä uutisia.