Aikuiset Välittää -tapahtuma Pihlajamäessä 30.10.

282
valittajat_silhuetti.jpg
valittajat_silhuetti.jpg

Torstaina 30.10. järjestettävässä "Aikuiset Välittää" -tempauksessa halutaan muistuttaa aikuisia siitä, että alkoholin välittäminen alaikäisille on rikos. Tempaus näkyy myös Pihlajamäen katukuvassa.

Helsinki, Espoo ja Vantaa järjestävät yhteistyössä eri järjestöjen ja toimijoiden kanssa Aikuiset Välittää! -tempauksen 30.10.2008. Päivän aikana jalkaudutaan vapaaehtoisten voimin pääkaupunkiseudun turuille ja toreille muistuttamaan ihmisiä mm. siitä, että alkoholin ostaminen alle 18-vuotiaille on rikos. Tempaus näkyy myös Pihlajamäen ja Viikin katukuvissa. Tempauksen taustalla on toimijoiden yhteinen huoli siitä, että alaikäiset saavat liian helposti alkoholia käyttöönsä.

Tempauksen aikana jaetaan postikortteja, jossa muistutetaan aikuisia siitä, että nuorten juominen on aikuisten asia. Tempauspäivään liittyy myös aikuisille suunnattu kysely, jolla kartoitetaan aikuisten asenteita alaikäisten alkoholinkäytöstä. Kysely suoritetaan katu- ja internetkyselynä ja sen tuloksista tiedotetaan myöhemmin. Internetkyselyyn voi vastata osoitteessa: www.valittajat.fi