Asukastilaisuus Pihlajamäen terveysaseman tulevaisuudesta to 27.10.

325
Pihlajamäen terveysasema

Lopetetaanko Pihlajamäen terveysasema ja neuvola?

Helsingin kaupungin sote-toimiala valmistelee Pihlajamäen terveysaseman, neuvolan, hammashoitolan ja laboratorion siirtämistä Oulunkylään rakennettavaan suureen terveys- ja hyvinvointikeskukseen.

Asiasta ei ole vielä konkreettista päätöstä ja suunnitelmaa, mutta sote-toimiala esittää hanketta valtuustolle ensi vuoden talousarvioon liittyvässä investointisuunnitelmassa.

Oulunkylään on tarkoitus keskittää vuoden 2028 alusta palvelut laajalta, Viikistä Maunulaan ulottuvalta alueelta. Se vaikeuttaisi etenkin lapsiperheiden ja ikäihmisten asemaa. Joukkoliikenteen yhteydetkin ovat monesta paikkaa hankalat, esim. Pihlajamäestä ei joukkoliikenteellä pääse ilman vaihtoa Oulunkylään. Asukkaita alueella on jo nyt noin 90 000 ja suunnitelmien mukaan jatkossa lähes 130 000.

Lähiterveysasemien lopettamisesta ja palvelujen keskittämisestä ei ole kuultu asukkaita. Siksi Pihlajamäki-seura järjestää yhteistyössä alueen muiden kaupunginosayhdistysten kanssa asiasta kaikille avoimen keskustelutilaisuuden

torstaina 27.10. klo 18, Pihlajamäen kirkolla, seurakuntasalissa, Liusketie 1.

Paikalle on kutsuttu edustaja kaikista kaupunginhallituksen poliittisista ryhmistä. Keskustelun avaavat MLL:n Pihlajamäen yhdistyksen puheenjohtaja Katri Tarkiainen ja vanhusneuvoston jäsen Olli Salin, keskustelun vetäjänä Milja Parviainen Pihlajamäki-seurasta.

Tule kuulemaan, kysymään ja evästämään päättäjiä. Tervetuloa!