Pihlajamäen puolesta vuodesta 1964

781
viiri_varit.jpg
viiri_varit.jpg

Pihlajamäki-seura on 12.1.1964 perustettu kaupunginosayhdistys, joka toimii Pihlajamäen asukkaiden etujärjestönä. Pihlajamäki-seura toimii aktiivisesti Pihlajamäen viihtyisyyden lisäämiseksi ja palvelujen parantamiseksi.

Seura antaa lausuntoja ja tekee aloitteita Pihlajamäen ja sen lähiympäristön kaupunkisuunnittelua ja liikennejärjestelyitä koskevissa asioissa.

Pihlajamäki-seura toimii

Pihlajamäki-seura on ollut mukana mm. Pihlajamäen koulujen, leikkikenttien, urheilukentän, pukusuojatilojen, kirkon, terveysaseman ja nuorisotilojen hankkimisessa.

Pihlajamäki-seura toimii myös lähialueiden viihtyisyyden puolesta. Esimerkiksi Vantaanjoen rantojen säilyttäminen viheralueena on Pihlajamäestä lähtöisin oleva idea. Siinä onnistuttiin, koska sen taakse saatiin kaikki alueen kaupunginosayhdistykset.

Seuran sisällä toimii joukko toimintaryhmiä. Näitä ovat mm. luontoryhmä, Pihlajamäen lähiölehden toimitus, www-ryhmä ja musatiimi.

Yhteisiä tapahtumia

Seura kokoaa pihlajamäkeläisiä yhteen. Kesäkuussa järjestetään Pihlajamäki goes Blues -tapahtuma. Pihlajamäki-päivää vietettiin alussa aina helatorstaina, nykyään samoihin aikoihin kokoonnutaan Pihlajamäen leijonien kanssa Pihlajamarkkinoille. Pihlajapäivää vietetään syksyllä yhdessä pihlajistolaisten ja viikinmäkeläisten kanssa.

Kaupunginosien jokakeväiset siivustalkoot ovat Helsingissä jo traditio. Ne saivat alkunsa Pihlajamäessä. Helsinki-päivänä Pihlajamäessä järjestetään useita tapahtumia leikkipuistoissa sekä luontoretkiä, joissa tutustutaan Pihlajamäen luontoon ja vanhoihin kulttuurimuistomerkkeihin. Erityisesti alkuvuosina seura järjesti alueen urheiluseurojen kanssa monenlaisia urheilutapahtumia kuten hiihtokilpailuja.

Seura tiedottaa

Seura julkaisee laajalevikkistä Pihlajamäen lähiölehteä, joka jaetaan Kaupunkilehti Vartin välissä Pohjois-Helsingin koteihin. Vuoteen 2006 asti seura julkaisi Pihlajanlehti-lehteä paikallisen Lions-yhdistyksen kanssa, ja sitä ennen 1970-luvulle asti omaa Pihlajamäki-lehteä.

Seura ylläpitää Pihlajamäen kotisivuja osoitteessa www.pihlajamaki.info.

Seuralla on Pihlajamäen ostoskeskuksella ilmoitustaulu, johon myös muut paikalliset toimijat voivat tuoda ilmoituksia. Ulla Welinin ja Aune Greggasin toimittama Pihlajamäki – näköalalähiö -kaupunginosateos ilmestyi vuonna 1994 seuran 30-vuotisjuhliin.

Omia tunnuksia 

Seuran Pihlajamäki-aiheinen viiri ja Pekka Tynkkysen säveltämä Pihlajamäki-laulu ovat vuodelta 1971. Viiristä ideoitu seuran lippu on Anna-Leena Soinisen käsialaa ja se valmistui seuran 30-vuotisjuhliin.

Pihlajamäki-seuran ensimmäinen puheenjohtaja oli sosiaalineuvos Toivo Ailio. Puheenjohtajina ovat toimineet myös Eero Helkkula, Erkki Kuoppala, Eero Maarela, Pekka Ollila, Ulla Welin, Veikko Vihavainen, Pirjo Veijalainen, Tapani Puska ja Vesa Koskela. Nykyinen puheenjohtaja on Tuomas Työrinoja.

Annika Leipäjoen (myöhemmin Fri)
suunnittelema Pihlajamäki-Seuran viiri
on vuodelta 1971.