Future Pihlis

414

"Onko Pihliksen maine samanlainen tänä päivänä kuin viisi, kymmenen tai kolmekymmentä vuotta sitten? Mielestäni meillä on nyt parempi maine, mutta paljon olisi vielä parannettavaa. Jokainen pihlisläinen voi vaikuttaa siihen miltä tämä kylä näyttää tulevaisuudessa.

Jokainen voi olla osa ratkaisua kun katsotaan huomisen Pihlistä. Onko ketään joka välittää? Onko niitä, jotka tekee jotain oikein eikä vain jauha leukojaan? Kyynisiä on tarpeeksi.

Tässä kirjoittaa mies joka oli osa ongelmaa ja nyt – saatte olla varma siitä – on osa ratkaisua… Alueella kasvaneena ja jo nuorena päihteiden (alkoholi, tupakka, kannabistuotteet, amfetamiini, ekstaasi, kokaiini jne.) makuun päässeenä, voin vain kiittää Jumalaa siitä että olen tänään ihmeen kautta täysin vapaa edellä mainituista ja vielä hengissä! Toisin kuin liian monet ystävät ja tutut, jotka ovat kuolleet huumeiden yliannostuksiin, sekakäytöstä johtuviin komplikaatioihin, itsemurhiin tai muuten epäselvissä tilanteissa, AIVAN liian aikaisin ja AIVAN väärällä tavalla.

Kuinka monta psykoosia olenkaan nähnyt? Liian monta nuorta mieltä on mennyt pirstaleiksi näissä leikeissä. Ja kuinka monet vanhemmat ovat kuskanneet kaljaa omille lapsilleen? Ikään kuin se olisi ollut viisautta! Vastuuttomuutta se on!

Päihteet ryöstävät lapsilta elämän. Välitä lapsista ja nuorista, älä välitä alkoholia. Välitä lähimmäisestäsi oikeasti, älä välitä päihteitä. Jos välität yhtään, älä välitä tupakkaa alaikäisille. Ja jos et oikeasti välitä tippaakaan, niin älä välitä mitään näistä. Tämä on vetoomus: älä ole osa ongelmaa, ole osa ratkaisua!

Pihlis forever!"

Palaute: gospeljani(at)gmail.com

Jani Liukkonen on 26-vuotias Pihlajamäessä kasvanut nuori mies, joka selvisi omasta päihdekierteestään hengissä. Nyt oltuaan kuusi vuotta kuivilla Jani työskentelee Elävä Sana seurakunnan evankelistana ja nuorisotyöntekijänä. Puutu Nyt! kirjoitussarjaan liittyvässä kirjoituksessaan Jani korostaa vanhempien vastuuta alaikäisten päihteiden käytössä.