Haaste Pihlajamäen siisteyden puolesta

296

Pihlajamäessä halutaan kiinnittää huomiota alueen siisteyteen ja viihtyisyyteen. Yksi ja tärkeä tekijä on alueen roskattomuus.

Alueellamme tehtiin siivoustyötä kaikkien asukkaiden yhteisin ponnistuksin viimeksi 9.5. Pihlajamäen siivoustalkoiden puitteissa, 18.6 pihlajamäki- kotialue työryhmän porukalla ja viimeksi Aarnikanmäen juoksuhautoja ja niiden ympäristöä ja ostarin lähialueita siivottiin Urbaani unelma -tapahtumaan osallistuneiden nuorten toimesta.

Jatkakaamme tätä hyvää alueen siisteydestä huolehtimista ja huolehtikaamme alueen asukkaina itse siitä, että alueemme pysyy siistinä. Siihen tarjoutuu mahdollisuus kaikille jatkuvasti oma-aloitteisen "roska päivässä" -tyyppisen toiminnan tekemisenä ja sitä varten on lähiöasemalla lainattavissa mm. roskapihtejä, joita siellä on noin 10 kappaletta.

Haastan alueen asukkaat ja yhteisöt järjestämään normaalin tapaamisensa ja kokoustensa sijasta yhden "siivoustapaamisen" vuodessa. Nyt syksyllä normaalien harrastustoimien alettua siihen tarjoutuisi hyvä mahdollisuus. Ei muuta kuin soitto aluetyöntekijällemme Sinille ( puh.(virka-aikaan) 046–8513653) ja varaa roskapihdit ja sovi niiden noudosta. Roskapihdit on alueellemme lahjoittanut Helsingin kaupungin Rakennustoimisto.

Koska myös Helsingin Kaupunki haluaa osallistua alueemme siistinä pitämiseen mm. kyselemällä asukkaiden mielipiteitä oman alueensa siisteydestä ja sen puutteesta, haluaa kaupunki myös tietää, onko alueella olevat roskasäiliöt oikein ja hyvin mitoitettuja. 

Jos näet niiden sijoittelussa tai määrässä puutteita, anna palautteesi 15.9 mennessä osoitteeseen mikko.tainio(at)hel.fi. Pyytäisin myös jokaisen Pihlajamäessä liikkuvan antavan suoraa palautetta pihlajamäen alueen roskaisuudesta ( tai mielummin poistamaan sen roskaisuuden samantien itse) tai esim. graffiteista suoraan

Helsingin kaupungin Rakennusvirastoon Katu- ja puisto-osasto
Kasarminkatu 21
Vaihde (09) 310 1661
Asiakaspalvelun
puh. (09) 310 39 000
rakennusvirasto @hel.fi.

Kaupunki huolehtii siitä, että grafitit poistuvat katukuvasta. Kaupungilla ei ole alueella aluepäivystystä, vaan he reagoivat asukkaiden antaman palautteen perusteella näihin poistettaviin graffiteihin, ja siksi on tärkeää, että heille ilmoitetaan näistä heidän tehtäväalueeseensa kuuluvien roskien, graffitien, luvattomien kaatopaikkojen tms. poistosta.

16.9 tarjoutuu jokaiselle mahdollisuus tehdä päivän hyvä työ ja kokeilla roskapihtejä Pihlaja-päivien yhteydessä. Pihlaja-foorumissa 1.10 käydään läpi mm. viranomaisten ja alueen asukkaiden rooli alueen viihtyisyyden luojana. Lähtökohtaisesti me itse määrittelemme teoillamme tai tekemättä jättämisellämme minkälainen alueemme on. Joten haastan jokaisen ottamaan kantaa ja TOIMIMAAN viihtyisämmän ja roskattomamman Pihlajamäen puolesta.

Pihlajamäki-kotialue ryhmän puolesta
Juha Valta ( 040-596 7620) juha.valta(at)yahoo.com