Kertakäyttökameroilla nuorten näköinen Pihlajamäki

474

Pihlajamäen ostoskeskuksen ulkoikkunoissa avataan torstaina 11.12. kello 16 yläasteikäisten poikien valokuvanäyttely Minun Pihlajamäkeni. A3-kokoon teetetyt kuvat ovat esillä vuorokauden ympäri 15.1.2009 asti. Avajaisissa nuoret kuvaajat paikalla – vapaa pääsy!

Seitsemän nuorta otti kertakäyttökameroilla kahden viikon ajan valokuvia Pihlajamäestä – asioista ja paikoista, jotka olivat heille itselleen tärkeitä. Yksi kamera meni rikki, kuuden kuvat kehitettiin ja kuvia kertyi 130. Näistä pojat valitsivat 23 kuvaa, joille he miettivät yhdessä kuvatekstit. Prosessin aikana tehtiin ja syötiin paljon pitsaa, se auttoi keskittymään.

Viisi jaksoi projektin loppuun asti. Pojat Ville Tammi, Jere Helle, Janne Moilanen, Patrik Nordgren ja Jere Tiuraniemi mielsivät kuvaamisen ensin vitsiksi, mutta se muuttuikin mielenkiintoiseksi hankkeeksi. Pojat kuvasivat sekä ryhmänä että yksin eri tilanteissa, myös koulupäivien aikana. Kuvaaminen ei ollut suunnitelmallista, vaan kuvia otettiin silloin kun siltä tuntui.

– Yllätyin, miten herkkiä ja taiteellisia kuvia pojat olivat ottaneet. Kuvasarjassa näkyy selvästi 2000-luvun nuorten elämäntyyli ja se, mikä heitä kiinnostaa. Erityisesti mopot ovat ilmeisen kova juttu edelleen, kertoo yhdyskuntatyöntekijä Sini Heino-Mouhu, joka ideoi kuvaproggiksen Pihlajamäen lähiöaseman tietokoneilla iltapäiviään notkuneille pojille.

 

"Burnis"

Kuva näyttelystä Minun Pihlajamäkeni

Näyttelyn avajaiset torstaina 11.12. kello 16 Pihlajamäen ostoskeskuksella, Meripihkatie 1-3.