Kevään siivoustalkoot tulevat taas!

279

Helsingin perinteisiin kevättalkoisiin ilmoittautuminen on alkanut. Viime vuonna talkoisiin osallistui 28 529 aktiivista kaupunkilaista. Pihlajamäki-Seura koordinoi Pihlajamäen siivoustalkoita, jotka järjestetään lauantaina 10.5.


Pelisäännöt

Paikallisia siivoustalkoita voivat asukasyhdistysten lisäksi järjestää koululuokat, urheiluseurat, käsityökerhot, punttisaliporukat – siis mitkä tahansa toimeliaat ryhmät.

Talkoissa siivotaan yleisiä alueita. Talkoissa on tarkoitus kerätä pois vain luontoon kuulumatonta roskaa, ei eloperäistä ainesta kuten lehtiä ja risuja. Kiinteistöjen tontit ja piha-alueet eivät kuulu talkoiden piiriin.

Talkoolaisille jaetaan roskasäkkejä ja roskienpoimimispihtejä, suuriin talkoisiin tuodaan siirtolavoja. Rakennusvirasto noutaa pois täydet säkit ja isomman irtoroskan.

Talkoisiin voi ilmoittautua 18.4.2008 asti rakennusviraston asiakaspalveluun numeroon (09) 310 39000. Asiakaspalvelu on avoinna arkisin ma–to klo 8.15–16, pe klo 9–15. Numerosta saa yhteyshenkilön, joka tuo säkit ja roskapihdit paikalle sekä noutaa roskat pois ja jonka kanssa sovitaan muusta talkoisiin liittyvästä.

Siivoustalkoot järjestetään tänä vuonna jo 24. kerran. Tarkemmat ohjeet talkoista ja niihin osallistumisesta rakennusviraston talkootiedotteesta (pdf 140 kt)