Kirjaston loppuvuosi

278

Kirjastoon voi tulla porukalla pelaamaan lauta- tai konsolipelejä – myös aikuiset lasten kanssa! Yli 3-vuotiaille satutuokioita ja vähän vanhemmille tarjolla apua internetin käytössä. Batiikkitauluja ja eläinveistoksia näyttelyssä sekä kirjallisuusillassa vieraana valokuvataiteilijoita. Lucian päivää vietetään jo 10.12.


Batiikkia ja eläinveistoksia 2. – 26.11.
Aija Johanssonin batiikkitauluja ja Maija Hyvönen-Hossainin eläinveistoksia näytteillä kirjastossa. Maija tunnetaan Kivinokan kioskin Maijana. Maija näyttää, kuinka vanhat paimentolaismatot saavat kyytiä ja muuttuvat eläimiksi. Aija Johansson on tehnyt batiikkeja moneen tilanteeseen, tanssiesityksiin ja lavasteisiin. Planetaarinen äiti-batiikki on liehunut Kivinokan lipputangossa. Aija on myös kuvataideterapeutti.

Pelaamaan kirjastoon!
Kansainvälisenä pelipäivänä lauantaina 13.11. pelataan lautapelejä: Olipa kerran ihminen, Inkan aarre, Maatila, Shakki ynnä muita. Marraskuun jokaisena torstaina klo 17 – 19 pelataan konsolipelejä: 4.11. Mario Kart, 11.11. Guitar Hero Warriors of Rock, 18.11. Wii Sport, 25.11. U-Sing. Tule pelaamaan porukalla – ota mukaan kaveri, sisko, veli, äiti, isä kummi, mummi …

Olemmeko vielä puiden kansaa? Kirjallisuusilta 22.11. klo 18 – 20
Valokuvataiteilijat Ritva Kovalainen ja Sanni Seppo kertovat yhteistyöteoksistaan ja niiden taustoista sanoin ja kuvin. Taiteilijakaksikon projekteissa on käsitelty puihin ja metsiin liittyviä henkisiä ja kulttuurisia merkityksiä. Puiden kansa -kirjan kuvat entisistä pyhistä lehdoista ja yhä pystyssä olevista uhripuista tuovat kaukaiselta tuntuvan mytologian 2000 luvulle. Metsänhoidollisia toimenpiteitä -teoksen sivuilla puhuvat ihmiset, joiden elämää tehometsätalouden aiheuttama maiseman muutos on järkyttänyt.

Lucian päivän markkinat perjantaina 10.12. klo 12 – 14
Perinteinen Lucian päivän tapahtuma Infokeskus Koronassa eli sinisessä ympyrätalossa. Lasten Lucia-kulkue, myytävänä joulukortteja, käsitöitä, kynttilöitä ym., glögitarjoilu. Järjestää kirjastot, yliopistoväki, Yliopistopaino ja Unicafé.

Kirjastonhoitaja lainattavissa 3.12. saakka
Varaa aika kiireettömään henkilökohtaiseen opastukseen tietokoneen tai internetin käytössä. Voit ottaa mukaan oman kannettavan tietokoneesi tai käyttää kirjaston koneita. Varaa aika kirjastossa tai puhelimitse (09) 310 85071. Satutuokiot jatkuvat joka toinen lauantai klo 11.00 11.12. saakka. Yli 3-vuotiaat tervetuloa!

Viikin kirjasto sinisessä ympyrätalossa, Viikinkaari 11. Avoinna ma – to 9 – 20, pe 9 – 18, la 10 – 16. Puh. (09) 310 85071, www.lib.hel.fi/viikki