Kukka Meripihka palvelee

1205
meripihka.gif
meripihka.gif

Palvelut monipuolistuvat, mutta kukkakauppaperinne jatkuu liki 50-vuotiaan Pihlajamäen ostoskeskuksen tiloissa. Kukka Meripihkasta voi tänä päivänä tilata kukkia vaikkapa internetin välityksellä. Kuvassa Tatjana Kinisjärvi vasemmalla, Shiila (työharjoittelija) istuu keskellä ja Seija Siika-Goldman on oikealla.


Pihlajamäen kukkakauppa Kukka Meripihka palvelee myös netin kautta osoittessa www.kukkameripihka.fi. Sieltä löytyvät omat sivut kukkakimpuille, morsiussidontaan, asetelmiin ja surusidontaan sekä tietoja kukkien kuljetusmaksuista. Sivuilla olevien kuvien perusteella voi arvioida haluamansa kukkalaitteen koon ja hinnan. Kotisivua kukkakimppujen ja kukkalaitteiden valintaan käyttävien määrä lisääntyy jatkuvasti. Tehty valinta välitetään kukkakauppaan sivuilta avautuvan sähköpostin – kukka@ kukkameripihka.fi – kautta. Jotta voi varmistaa, että saa sitä mitä tilaa, tilaus on hyvä tehdä pari päivää aikaisemmin, vähintään edellisenä päivänä. Kukkakauppaan voi olla yhteydessä myös puhelimitse.

Pihlajamäen ostoskeskuksen ohi autolla ajava tai sinne ostoksille tuleva ei voi olla huomaamatta siellä olevaa kukkakauppaa. Kaupan ulkopuolella olevat kukka-asetelmat ovat ostoskeskuksen kaunein koristus. Pihlajamäen kukkakauppa on toiminut alusta asti samassa paikassa ostoskeskuksessa. Kukkakaupan kohdalla olevaa Kukkia-valomainosta ei ole haluttu eikä ole ollut tarvis vaihtaa. Kukkakaupan omistajat ovat sen sijaan aina silloin tällöin vaihtuneet. Nykyiset omistajat Seija Siika-Goldman ja Tatjana Kinisjärvi aloittivat Pihlajamäessä noin kymmenen vuotta sitten. Kumpikin nykyisistä kukkakauppiaista kertoo viihtyvänsä hyvin Pihlajamäessä. Heidän mielestään ostoskeskus on tosi hyvä paikka ja siellä on hyvät palvelut. Myös pihlajamäkeläiset saavat kiitosta. Työ ei tunnu ollenkaan työltä eikä raskaalta, kun asiakkaat ovat niin ihania. Monista on vuosien mittaan tullut ystäviä. Kunkin vuodenajan tunnelmaan sopivat kukat pyritään hankkimaan läheltä. Esimerkiksi kaikki joulukukat – hyasintit, joulutähdet, amaryllikset ja tulppaanit – tulevat eri puutarhoista Sipoosta, Porvoosta, Vihdistä jne. Kaikkia kukkia eikuitenkaan saa ympäri vuoden riittävästi kotimaasta ja siksi kukkia joudutaan hankkimaan myös ulkomailta. Esimerkiksi Hollannista tulee kukkalähetys kerran viikossa, tarvittaessa useamminkin.

Teksti: Aune Greggas