Kumppanuustoiminta

857

Pihlajamäen aluetyö on sosiaaliviraston aikuispalveluiden alaista toimintaa. Aluetyönyksikkö ylläpitää Pihlajamäen Lähiöasemaa ja sen toiminnasta vastaa alueen aluetyöntekijä. Tämän lisäksi aluetyö on mukana seuraavissa Pihlajamäessä toimivissa hankkeissa:


Pihlajamäki goes Blues

Pihlajamäki goes Blues tapahtuma toteutetaan aluetyön ja Pihlajamäki-Seuran yhteistyönä aina kesäkuussa. Aluetyöntekijä koordinoi tapahtuman ja siihen liittyvän vapaaehtoistyön. Tapahtumalla halutaan edistää alueen eri-ikäisten asukkaiden päihteetöntä yhteistoimintaa ja tarjota Pohjois-Helsingin asukkaille laadukkaita blues-ja rytmimusiikin elämyksiä.

Pihlajamäen lähiöasema ja sähköinen asiointi

Pihlajamäen lähiöasema työllistää erilaisiin työtehtäviin asukastalolla, joiden avulla tarjotaan pitkäaikaistyöttömille mielekäs tapa valmentua työelämään. Samalla tuotetaan Pihlajamäen ja Pihlajiston ihmisille tärkeitä palveluita, jotka helpottavat kotona asumista sekä mahdollistavat asiointia yhteiskunnassa sekä edistävät yhteisöllisyyttä.  

Sähköinen asiointia ja atk-apu:

Lähiöasemalla on 5 tietokonetta, 1 skanneri ja tulostin-kopiokone kävijöiden käytettävissä. Voit skannata liitteet hakemuksiin ja ottaa kopioida. Viranomaisasiointiin liittyvät paperit ovat maksuttomia. It-vastaavat auttavat sinua laitteiden täytössä sekä erilaisten hakemusten jättämisessä. Voit myös maksaa laskut helposti – käytettävissä on viivakoodin lukijoita.

It-vastaavat auttavat myös älypuhelimen käyttöön liittyvissä asioissa sekä neuvovat sähköpostin ja sosiaalisen median käytössä.

 

Palstaviljelyhanke

Pihlajamäen lähiöasema vuokraa kolmea aarin mittaista palstaa Rapakiventien palstaviljelijoiltä. Lähiöasema tarjoaa vertaisohjattua kollektuiivi viljelymahdollisuutta niille jotka haluavat pienimuotoisesti harjoitella hyötykasvien, yrttien ja juuresten kasvatusta. Lähiöasema tukee toimintaa taloudellisesti tarjoamalla käyttöön välineistöä sekä siemeniä ym.

(palaute tästä sivusta: satu.punju(at)hel.fi) 

Lähiöaseman yhteystiedot >>