Pihlajamäki-seuran kevätkokous
Aika: keskiviikko 26.3.2014 klo 18.00
Paikka: Pihlajamäen lähiöasema
1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen järjestäytyminen
3. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4. Vuoden 2013 toimintakertomus
5. Vuoden 2013 tilinpäätös ja toiminnantarkastajien lausunto
6. Tilinpäätöksen vahvistaminen
7. Vastuuvapauden myöntäminen
8. Hallituksen täydentäminen kahdella varsinaisella jäsenellä vuodeksi 2014
9. Seuraavan kokouksen koollekutsumistapa
10. Kokouksen päättäminen
Tervetuloa kokoukseen!
Toimintakertomus 2013, luonnos
Pihlajamäki-seuran hallituksen ehdotus 26.3.2014 pidettävälle kevätkokoukselle
Pihlajamäki-seuran toimintakertomus vuodelta 2013
Pihlajamäki-seura toimi vuonna 2013 sääntöjensä mukaan Pihlajamäen asukkaiden etujärjestönä. Seura pyrki edistämään alueella asuvien hyvinvointia ja viihtyvyyttä mm. yhteisin tapahtumin.
Vuoden teema – We love Pihlis -kylätapahtuma
Yksi vuoden ehdottomimmista kohokohdista oli We love Pihlis –festari. Pihlajamäki-seura suunnitteli ja toteutti tapahtuman yhdessä Pihlajamäen asukkaiden, yritysten ja yhdistysten kanssa. Mukana oli myös ostari, joka täytti viime vuonna 50 vuotta. Tapahtuma toteutettiin samalla konseptilla kuin vuoden 2012 I love Pihlis –päivä. Toteutuksessa oli mukana käytännössä kaikki paikalliset yritykset ja yhteisöt sekä asukkaat. Tapahtuma levittäytyi eri puolille Pihlajamäkeä ja sen keskipisteeksi muodostui Pihlajamäen tori, jossa muun muassa järjestettiin Pihlajamäen ensimmäinen luomutori. Päivään osallistui yli 1000 ihmistä. Tapahtumatietoa pidettiin esillä Pihlajamäen lähiölehdessä, Pihlajamäen kotisivuilla www.pihlajamaki.infossa sekä eri tilanteissa.
Hallitus ja jäsenistö
Hallituksen puheenjohtajana toimi Ulla Artte, varapuheenjohtajana Petri Aarnio, sihteerinä Tuomas Lilja ja rahastonhoitajana Ritva Malmström. Lisäksi hallituksen jäseninä toimivat Mervi Kuhta, Leo Lahdenmäki, Pekka Ollila, Päivi Seikkula ja Pirjo Veijalainen. Varajäseninä toimivat Aune Greggas ja Miina Kajos.
Hallitus kokoontui vuoden 2013 aikana 9 kertaa sekä piti hyvin tiiviisti yhteyttä sähköpostitse. Läheisessä yhteistyössä hallituksen kanssa toimivat mm. Malmin / Pihlajamäen aluetyöntekijät Sini Heino-Mouhu ja Miia Ali-Yrkkö sekä Pihlajamäen lähiölehden toimitus, mm. päätoimittaja Vesa Koskela sekä www.pihlajamaki.info:n toimitus. Jäsenrekisteriä hoiti Ulla Artte.
Seuran toiminta perustuu vapaaehtoistyöhön.
Seuran kevätkokous pidettiin Pihlajamäen lähiöasemalla 19.3. Seuran syyskokous pidettiin 28.11. myös lähiöasemalla. Henkilöjäsenmaksu oli 10 euroa / vuosi, yhteisöjäsenmaksu 20 euroa ja kannattajajäsenmaksun suuruus oli 75 euroa.
Seuran toiminnantarkastajina toimivat Päivi Alatalo ja Heikki Rinne. Varatoiminnantarkastajan tehtävää hoitivat Sampsa Lommi ja Maria Aalto.
Vuoden päättyessä seurassa oli yhteensä 90 jäsentä.
Yhteistyö
Pihlajamäki-seura jatkoi kumppanuuteen perustuvaa yhteistyötä Helsingin kaupungin sosiaaliviraston ja Kalliolan Kannatusyhdistys ry:n kanssa tarkoituksena löytää ja toteuttaa yhteiset ja kaikkia koskevat konkreettiset tavoitteet Pihlajamäessä. Seuran painopiste kumppanuudessa on viestintä.
Seuran mielestä kaupungin aluetyön ja asukastalotoiminnan jatkuminen on ensiarvoisen tärkeää. Seura kehitti yhteistyötä myös muiden alueen toimijoiden sekä Helsingin kaupungin Lähiöprojektin kanssa. Yhteistyötä tehtiin lähikaupunginosien asukasyhdistysten kanssa niissä asioissa, joiden vaikutusalueet olivat Pihlajamäkeä laajempia.
Pihlajamäki-seura on Helsingin kaupunginosayhdistykset (HELKA) ry:n ja sitä kautta myös Suomen Kotiseutuliitto ry:n jäsen. Seura tuki eri tavoin paikallista yhteistyötä.
Viestintä
Pihlajamäki-seura ylläpiti Pihlajamäen kotisivuja osoitteessa www.pihlajamaki.info.
Seura julkaisi Pihlajamäen lähiölehteä yhteistyössä Pohjois-Helsingin lähitiedon sekä Helsingin kaupungin sosiaaliviraston kanssa. Lehti ilmestyi viime vuonna kolme kertaa aina ennen suurempia yleisötapahtumia. Niin kotisivujen kuin lehdenkin kautta seura kertoi aktiivisesti kaikesta siitä, mitä kaupunginosassa ollaan tekemässä.
Seuran ilmoitustaulu Pihlajamäen ostoskeskuksella on avoinna myös kaikille paikallisille ei-kaupallisille ilmoittajille. Seura piti yhteyttä alueella ilmestyvien paikallislehtien toimituksiin.
Seura osallistui paikallisiin tapahtumiin esittelemällä toimintaansa ja myymällä Kaupunginmuseon kustantamaa Pihlajamäki-kirjaa.
Tapahtumia
Pihlajamäki-seura järjesti perinteiset siivoustalkoot 13.5.
Lauantaina 8.6. Pihlajamäki-seuran musatiimi ja sosiaaliviraston aluetyö järjestivät Pihlajamäen aluetyöntekijä Sini Heino-Mouhun tuella Kiillepuistossa Pihlajamäki goes Blues -festarin, jonka reseptinä on hyvää musiikkia kaikille ilmaiseksi ilman päihteitä. Tapahtumassa esiintyivät Marjo Leinonen Huff’n’Puff, Lena & The Slide Brothers, Little Willie & The Night Train ja Luthor’s Dream. Koko perheen festari oli osa Helsinki-viikkoa ja sitä tukivat Lähiöprojekti ja Helsingin Kulttuurikeskus.
Helsinki-päivänä 12.6. seuran luontoryhmä järjesti yhteistyössä Helsingin luonnonsuojeluyhdistyksen kanssa luontoretken teemalla Pihlajamäen lähiluonnon aarteet. Oppaana toimi Sampsa Lommi. Myös Maasälvän leikkipuistossa järjestettiin tapahtuma lapsiperheille.
Lauantaina 14.9. vietettiin We love Pihlis -päivää, jolloin koko Pihlis oli yksi iso festari aamusta iltaan. Juhlissa juhlistettiin myös 50-vuotiasta ostaria. Päivän ohjelman suunnitteli ja koordinoi Päivi Seikkula, toteutuksesta vastasivat Pihlajamäen asukkaat, yritykset ja yhteisöt. Ohjelmassa oli muun muassa graffitipaja, maatilatori, torikirjasto, tanssityöpajoja, kaupunkisuunnistusta, lyhytelokuvia, käsityömyyjäiset ja -paja, arkkitehtuurikävely, kirpputoreja, jalkapallo-ottelu, polkupyöräpaja ja konsertteja, ja torilla paikalliset yhdistykset esittelivät toimintaansa.
Lisäksi seura osallistui muihin paikallisiin tapahtumiin, kuten huhtikuussa Pihlajiston ala-asteen Palmumarkkinoille, toukokuussa Lions Club Helsinki / Pihlajamäen Pihlajamarkkinoille ostoskeskuksella ja marraskuussa Pihlajamäen ala-asteen Marrasjuhlaan.
Myös Taiteiden yötä vietettiin Pihliksessä.