Lapsille ohjattua luontoharrastusta

336

Helsingin kaupungin rakennusvirasto ja Gardenia järjestävät ala-asteikäisille mahdollisuuden luontoharrastamiseen kesäkuun kahdella ensimmäisellä viikolla klo 10-14. Osallistuminen luontopäiville on maksutonta, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumisen Gardenian asiakaspalveluun, puh. 09-3478 400. Mukaan omat eväät, säänmukainen vaatetus ja utelias mieli!

Maanantaina 1.6. ja 8.6. on ötökkäpäivä, jolloin kurkistellaan kivien alle ja kaarnan rakoihin. Havainnoinnissa käytetään haaveja ja luuppeja.

Tiistaina 2.6. ja 9.6. on kestävän kehityksen teemapäivä. Silloin tehdään tekoja maailman parantamiseksi, pohditaan kierrättämistä sekä tutkitaan mainosten maailmaa.

Keskiviikkona 3.6. ja 10.6. on lintupäivä, jolloin tähystellään taivaalle ja herkistellään korvat kuulemaan lintujen konserttia. Päivän aikana harjoitellaan myös kiikarien ja kaukoputken käyttöä.

Torstaina 4.6. ja 11.6. on taidepäivä, jolloin ihastellaan Viikin luontoa, maalataan luonnonväreillä, tehdään ruokoveneitä ja seikkaillaan Säynäslahden pitkospuuviidakossa.

Perjantaina 5.6. ja 12.6. on puutarhapäivä, jolloin tutustutaan Gardenian sisä- ja ulkopuutarhaan ja tuoksutellaan tropiikin ja kesän tuoksuja. Luontokoululaiset saavat myös tehdä pieniä puutarhurintöitä sekä istuttasa oman kasvin kotiin vietäväksi.

Myös Kesäakatemia järjestää lapsille hauskaa ohjelmaa kesäloman ekoilla viikoilla. Lue siitä lisää sivulla 8.

Teksti: Vesa Koskela Tämä artikkeli on ilmestynyt Pihlajamäen lähiölehdessä 1/2009