Lähiöasemalla vilkas syksy

222

Pihlajamäen lähiöaseman (Liusketie 3) palvelut ja kävijämäärät ovat lisäntyneet syksyn 2008 aikana. Tarjolla on nyt atk-tukea, kaupassakäyntiapua ikäihmisille, yhteislaulu- ja runoiltoja ja paljon muuta.

Atk-apu on uusi hanke, jossa lähiöasemalta saa apua, kun pitää tarkistaa esimerkiksi oman tietokoneen virusturva tai löytää kadonnut tiedosto – teknisiä vikoja ei korjata. Samalla lähiöasemalla käynnistyy atk:n alkeiskurssi, joka saa jatkoa, jos halukkaita löytyy.

Keväällä aloitettiin Kotilähettiläät -kokeilu, jossa ikäihmisille tarjottiin mm. kaupassakäynti- ja ulkoiluapua. Hyvin toiminut ja kiitosta niittänyt kotilähettiläät jatkuu tänä syksynä. Etusijalla ovat kotihoidon, sosiaaliviraston ja diakoniatyön kautta tulevat asiakkaat.

Sanoin ja sävelin

Kulttuuri on alusta asti ollut keskeinen osa lähiöaseman toimintaa. Tänä syksynä aloitettiin yhteislauluillat, joissa ohjaajina toimivat pihlajamäkeläiset Pekka (kitara) ja Marjatta (laulu) Lehtinen. Menneiden vuosikymmenten kauniita säveliä lauletaan kerran kuussa. Seuraavat lauluillat ovat: 5.11 klo 17.30–20, 3.12. klo 17.30–20. Kirjallisuus- ja runoillat alkavat 26.11. klo 18–20, ja ensimmäisenä lausujana on näyttelijä Liana Kaarinaa. Runoillat jatkuvat, jos niille on kysyntää.

Kädentaitokerhossa pääsee syksyn aikana tekemään paperia, maalaamaan posliinia ja lasia, painamaan kangasväreillä, huovuttamaan, tekemään joulukortteja ja -koristeita sekä koristelemaan kolvilla tai decoupage-menetelmällä puuta ja savea. Kerho kokoontuu lähiöasemalla joka tiistai klo 13–16.

Syksyn aikana startannee myös maahanmuuttajanaisten atk- ja ompeluopetus.

Ei hinnalla pilattu

Lähiöaseman aluetyön kaikki palvelut ovat maksuttomia lukuun ottamatta materiaalimaksuja, joita on esim. kädentaitokerhossa ja ompelussa. Kaikista palveluista voi hakea esitteen lähiöasemalta ja kysyä samalla lisää.

Lähiöasemalla aluetyöntekijän apuna työskentelee tällä hetkellä emäntä, vahtimestari, kaksi kotilähettilästä sekä atk-ohjaaja. Tämän lisäksi lähiöasemalla on työharjoittelijoita ja opiskelijoita.