Lopetetaanko lähiterveysasemat? Asukasilta to 9.11.

138
Paloheinän, Pihlajamäen ja Maunulan terveysasemat

Avoin asukastilaisuus Maunulan, Oulunkylän, Paloheinän ja Pihlajamäen terveysasemien tulevaisuudesta.

Aika: Torstai 9.11.2023 klo 18
Paikka: Kustaankartanon seniorikeskus, K-talon sali, Oltermannintie 32
(pikaratikka 15 ja bussit 61, 553)

Helsingin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan virkajohto valmistelee Maunulan, Paloheinän ja Pihlajamäen terveysasemien lopettamista ja palvelujen keskittämistä Oulunkylään ja Malmille rakennettaviin jättikeskuksiin.

Lähiterveysasemien ja neuvoloiden lopettamista esitetään ilman selvityksiä alueiden palvelutarpeista, liikenneyhteyksistä ja keskittämisen vaikutuksista. Pidemmät etäisyydet vaikeuttavat etenkin lapsiperheiden, ikäihmisten ja pienituloisten palvelujen saamista.

Suunnitelmaa ei ole kuitenkaan vielä käsitelty toimialan lautakunnassa. Myös jättikeskusten rakentamisen edellyttämät asemakaavamuutokset ovat vasta valmisteluvaiheessa.

Kaupungin suunnitelmista keskustelemassa ovat terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen ja projektipäällikkö Lars Rosengren.

Kahdeksan kaupunginosayhdistyksen työryhmä esittää, että Maunulan, Oulunkylän, Paloheinän ja Pihlajamäen terveysasemien alueella kehitetään palvelujen tarpeista ja alueiden erityispiirteistä lähtevää, lähipalveluihin perustuvaa toimintamallia. Lähiterveysasemia ei pidä lopettaa vaan niiden palveluja on kehitettävä riittävän laajoina ja monipuolisina. Terveysasemien resursseja sekä kotiin, kouluihin ja päiväkoteihin tarjottavia palveluja tulee lisätä. Kaupunginosayhdistysten esityksistä tilaisuudessa kertoo Milja Parviainen.

Tervetuloa kuuntelemaan, kysymään ja keskustelemaan!

Tilaisuuden järjestää kaupunginosayhdistysten työryhmä: Maunula-seura, Oulunkylä-seura, Pakila-seura, Paloheinä-Torpparinmäen kaupunginosayhdistys, Pihlajamäki-seura, Pihlajisto-Viikinmäki asukasyhdistys PNV, Pirkkolan omakotiyhdistys ja Viikki-Seura.

Fb-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/287618897426442/

Kaupunginosayhdistysten työryhmän kirjelmät kymp- ja sotepe-lautakunnille: https://pihlajamaki.info/kirjelma-lahiterveysasemien-puolesta-kymp-lautakunnalle/

Lisätietoja ja adressi lähiterveysasemien puolesta: https://www.adressit.com/maunulan_paloheinan_ja_pihlajamaen_terveysasemien_puolest