Pihlajamäen suojelu kiinnostaa

413

Modernin arkkitehtuurin rakennuskannan korjaamisesta kiinnostunut arkkitehtiryhmäryhmä on käynyt tutustumassa Pihlajamäkeen. MARC-kurssiin osallistuu arkkitehtejä monesta eri maasta.  Kaiken kaikkiaan kurssilaiset tutustuvat kenttätyönä Pihlajamäkeen 3-4 päivänä. Muina kohteina pääkaupunkiseudulla ovat Havukoski Vantaalta ja Matinkylä, Olari tai Iivisniemi Espoosta. Kurssia Suomessa vetävä arkkitehti Mona Schalin on Teknillisen korkeakoulun arkkitehtiosastolta.

Ensimmäisen kerran koko ryhmä kokoontui Pihlajamäen lähiöasemalle helatorstaina. Yhtenä kurssiaiheena on kuntotutkimuksen tekeminen yhdessä kohteessa Pihlajamäessä (Vuolukiventie 2-4). Kurssilaiset ovat tutkimuksessa mukana, mutta varsinaisen tutkimuksen suorittavat Tampereen teknillisen yliopiston tutkijat.

Kurssilaiset ovat jakaantuneet n. 5 henkilön alaryhmiin, jotka tutkivat alueita eri näkökulmista. Yksi näkökulma on alueen asukkaiden. Tällainen ryhmätapaaminen oli 2.6.2006 Pihlajamäen lähiöasemalla. Pihlajamäki-Seurasta paikalle oli kutsuttu Pirjo Veijalainen ja Aune Greggas.

Parin tunnin ajan Pihlajamäki-Seuran edustajat vastasivat kurssilaisten kysymyksiin Pihlajamäestä asuinalueena, Pihlajamäki-seuran toiminnasta, alueen asukkaiden suhtautumisesta alueen suojelemiseen, suojelun vaikutuksesta talojen kunnossapitämiseen ja asukkaiden tavasta päättää talossa tehdyistä korjauksista jne. Heitä myös kiinnosti nähdä, minkälaisia alueella olevat asunnot olivat.

 

MARC-ryhmä kokoontuneena Pihlajamäen lähiöasemalle suomalaisten isäntiensä seurassa.