Mediatiedote 25.5.2015

398

Pihlajamäki tarjoaa ihmisen kokoisen bluesfestarin koko Helsingille 6.6.2015

Pihlajamäen kahdeksas blues- ja rytmimusiikin festivaali Pihlajamäki goes Blues kokoaa vuoden tauon jälkeen maan parhaita esiintyjiä keskelle suojeltua lähiötä. Hyväksi havaittu sapluuna on entisensä: maksuttomuus, päihteettömyys ja laadukkuus.

Kiillepuiston lavalle nousevat lauantaina 6.6. klo 14-18 bluessensaatioksi mainittu skotti Robbie Hill, kulttimaineinen tribuuttibändi Frank Zappa Memorial Pancake Breakfast feat. Honey B & Kuloniemi, maan parhaaksi valitun jazzlaulajan Juki Välipakan duo Frim Fram feat. Seppo Luusalo sekä rock’n’rollin mestari Melrose. Näyttämöllä käy ulvahtamassa myös musikaalinen opaskoira Ärri, kun tämä säestää muusikkoisäntäänsä Luusaloa.

Jo klo 13 fiilistä kohotetaan Pihlajamäen ostoskeskuksen päädyn torilla, kun siellä käynnistyy ohjattu FolkJam®-tanssi. Klo 13.45 torilta starttaa senegalilaisen Meissa Niangin johtama afrorytminen kulkue kohti festariareenaa, joka on alle kilometrin päässä ostarilta.

– Olisi mahtavaa, jos mahdollisimman moni osallistuisi kulkueeseen ja toisi omia soittimia mukaan. Vuoden tauon jälkeen on todella hienoa saada festari pystyyn puhtaasti vapaaehtoisvoimin, sanoo tuottaja Sini Heino-Mouhu, joka aiemmin vastasi Pihlajamäen lähiöasemasta.

Heino-Mouhun siirryttyä uusiin tehtäviin Helsingin sosiaali- ja terveysviraston aluetyön yksikössä mietittiin uusia tapoja tuottaa bluesit luontevasti asukkaiden ja aluetyön yhteistyönä. Heino-Mouhu päätyi tekemään tuottajatyönsä vapaaehtoistyönä, asuuhan hän itsekin Pihlajamäessä. Lähiöasemalla ja sen työntekijöillä ja käyttäjillä on silti yhä tärkeä rooli järjestelyjen koordinoinnissa.

– Pihlajamäessä on hyvä henki, ja tästä festivaalista ollaan ylpeitä. Lavallakin nähdään kylän omia poikia kolmessa kokoonpanossa.Yksi tapahtuman tämän vuoden uusi juttu on pelimannit Stadin viikarit, jotka tanssittavat yleisöä tyhjässä uima-altaassa väliajoilla. Uutuutta näkyy myös ruokatarjonnassa: muikkujen ja makkaran rinnalle saadaan kasvisruokaa. Kuten ennenkin Kiillepuistossa on lapsille monenlaista tekemistä.

Lisätietoa

Pihlajamäki goes Bluesin järjestää vapaaehtoisvoimin Pihlajamäki-seuran musatiimi. Tapahtumaa tukevat Lähiöprojekti, Helsingin kaupungin kulttuurikeskus ja sosiaali- ja terveysvirasto sekä Ravintola Kaski. Pihlajamäki goes Blues on järjestetty vuodesta 2007 alkaen lukuun ottamatta vuotta 2014.

Tuottaja Sini Heino-Mouhu, 040 419 2504, sini.heinomouhu(at)gmail.com

Tiedottaja Tanja Railo, 040 707 8758, gouforit(at)hotmail.com

Facebook-sivu
pihlajamaki.info