31 v
Vasemmistoliitto
FM, biologi
Varakaupunginvaltuutettuna, ympäristölautakunnan jäsen.
Perhevapaalla. Osa-aikatyössä A-klinikkasäätiön päihdetiedotuksen parissa. Perheeseen kuuluu myös puoliso Esa, tytär Louhi, Myy-kissa ja kevättalvella syntyvä toinen lapsi. Asunut Pihlajamäessä vuodesta 2003.
Mikä Pihlajamäessä on parasta?
Ihmiset, ilmapiiri ja luonto. Olen ehtinyt asua monessa muussa kaupunginosassa, mutta Pihlajamäessä olen viihtynyt parhaiten. Täällä olen tutustunut helposti eri-ikäisiin ja -taustaisiin ihmisiin.
Perhevapaalla ollessani Maasälvän leikkipuisto ja lähiöasema sekä muut lähipalvelut ovat tulleet erityisen tärkeiksi. Tänä vuonna toista kertaa järjestetyssä Pihlajamäki goes Bluesissa on mainio yhdessä tekemisen meininki.
Entä missä olisi eniten parantamisen varaa?
Lähipalveluiden turvaamisessa. Erityisesti terveyspalveluissa on oman kokemukseni ja saamani palautteen perusteella korjattavaa. Tämä toki pätee myös muualla kaupungissa. Palveluiden turvaamiseksi kaupungin työntekijöiden palkat ja työolot pitää saada kuntoon. Ennaltaehkäisy on tärkeää niin kouluissa, neuvoloissa, hammashoidossa kuin päihde- ja mielenterveyspalveluissakin. Myös ostarin elinvoimaisuuden eteen pitää tehdä töitä.
Miten kaupunginvaltuutettuna ajaisit Pihlajamäen ja täällä asuvien etuja?
Olen jo varavaltuutettuna tehnyt runsaasti Pihlajamäkeä koskevia aloitteita mm. koululaisten iltapäivätoiminnasta, liikenneturvallisuudesta, uimahallista, asukastiloista, kirjastosta sekä Kiillepuiston altaan täyttämisestä. Varsinaisena valtuutettuna pystyisin toki tekemään nykyistä enemmän.
Asukkaiden ideat ja kokemukset ovat ensiarvoisen tärkeitä, sillä kukaan ei yksin voi tietää ja arvata kaikkea. Siispä toivoisin valtuutettuna, että minuun otetaan rohkeasti yhteyttä tarpeen vaatiessa. Lisäksi osallistuisin asukastilaisuuksiin, järjestäisin niitä itse ja kertoisin tekemisistäni säännöllisesti blogissani, kuten nytkin olen tehnyt koko vaalikauden ajan.
Mihin muuhun keskittyisit valtuutettuna?
Haluan osaltani yrittää tehdä Helsingistä nykyistä inhimillisemmän kaupungin kaikille maksukyvystä ja elämäntilanteesta riippumatta. Helsinkiä johdetaan nykyään kuin liikeyritystä, jossa raha on tärkein mittari, vaikka ihmisten hyvinvointi olisi tärkeintä. Hillitön säästäminen ja palveluiden yksityistämisvimma tulee pitkällä aikavälillä sekä inhimillisesti että taloudellisesti kalliiksi. Myös ympäristönäkökohdat tulee huomioida kaikessa päätöksenteossa.
Miksi olet valinnut juuri sen puolueen, minkä listoilta pyrit valtuustoon?
Vasemmistoliiton olen valinnut puolueekseni, koska koen sen ajamat solidaarisuuden, tasa-arvon ja ekologisen kestävyyden periaatteet itselleni läheisimmiksi. Kaikkea ei saa markkinaehtoistaa, vaan vaihtoehtoja on olemassa!
Vieroksuin alunperin puoluepolitiikkaa, enkä nykyäänkään ole siihen erityisen ihastunut. Olin edellisissä vaaleissa sitoutumattomana ehdokkaana Vasemmistoliiton listalla, mutta kuluvan vaalikauden aikana liityin puolueeseen, koska koin, että siten pystyn paremmin vaikuttamaan asioihin myös puolueen sisällä.