Mitä kuuluu Pihlajamäki?

285
Pihlajamäki-seuran hallituksen jäseniä
Pihlajamäki-seuran vuoden toiseen hallituksen kokoukseen osallistuivat Ritva Malmström, Ulla Artte, Hanna-Mari Mikkonen, Petra Sieppo, Laila Karelius, Ira Hyyrynen, Christa Prusskij, Katri Tarkiainen, Anni Pelkonen ja kuvan napannut Milja Parviainen.

Kysytäänpä alkaneen vuoden mietteitä Pihlajamäki-seuran hallituksen jäseniltä.

”Tänä vuonna on tavoitteena jatkaa 2022 aloitettua monipuolista taide- ja kulttuuriohjelmaa alueen asukkaiden ja taiteen tekijöiden kanssa”, kertoo Petra Sieppo. Pihlajamäen 60-vuotisjuhlavuoden Arkkiklubeja kuratoinut Taneli Saari toivoo, että ostarin uusi ravintola täyttyisi elävän musiikin merkeissä. Juhlavuoden Kino71 toi elokuvia kirkkoon, nuorisotalolle ja nuorisopuistoon. ”Leffanäytöksiä suunnitellaan myös tälle vuodelle”, kertoo Christa Prusskij.

”Koko viime vuoden teimme viiden muun kaupunginosayhdistyksen kanssa vaikuttamistyötä lähiterveysasemien säilymisen puolesta, kertoo Milja Parviainen. Kannanotoista huolimatta kaupungin virkakunta ajaa Pihlajamäen terveysaseman lopettamista ja palveluiden siirtämistä Oulunkylään. ”Oulunkylä on liian hankalasti saavutettava ja Malmille pihlisläiset eivät kaupungin mukaan mahdu. Etenkin lapsiperheille ja ikäihmisille tärkeiden lähiterveyspalvelujen puolustamista jatketaan”, Ira Hyyrynen toteaa.

”Huhti-toukokuussa siivotaan perinteisesti yhdessä Pihlis kesäkuntoon”, kertoo Laila Karelius. ”Kevään roskatalkoiden lisäksi kesällä kokoonnutaan kitkemään haitallista vieraslajia, jättipalsamia”, Sampsa Lommi kertoo.

”Kaavoitukseen on taas otettava kantaa”, toteaa Ulla Artte ja jatkaa: ”Pihlajamäessä on tehty hyvää täydennysrakentamista, viimeisimpänä Pihlajamäentien varteen nousseet asuintalot. Nyt kuitenkin uusimmat kaavamuutokset herättävät suurta huolta: ostoskeskuksen alueelle suunnitellut kaksi asuinkerrostaloa ovat liian massiivisia, ja suojelukaava-alueelle aiotaan aloittaa rakentaminen ilman, että sen vaikutuksia suojelukaavan arvoon ja tulevaisuuteen on arvioitu mitenkään.” ”Moni ihmettelee, mitä virkaa on suojelukaavalla, jos sillä ei ole mitään vaikutusta rakentamiseen”, summaa Pihlajamäki-seuran hallituksen konkari Ritva Malmström.

”Pihlajamäen kyläjuhlaa vietetään syyskuun ensimmäisenä lauantaina”, tapahtuman ruokatoria koordinoiva Hanna-Mari Mikkonen kertoo. ”Käsityömyyjäiset kuuluu tuttuun tapaan ohjelmaan”, myös Pihlajamäen joulumyyjäisiä koordinoiva Katri Tarkiainen kertoo. ”Uutta kyläjuhlaohjelmaa kannattaa rohkeasti tarjota mukaan!”, kannustaa Anni Pelkonen.

Pihlajamäen kirjamessut järjestettiin ensimmäisen kerran viime marraskuussa. Paljon hyvää palautetta saanut tapahtuma järjestetään myös tänä vuonna.

Ilmianna itsesi!

Oletko sinä kiinnostunut toteuttamaan uutta ohjelmaa Pihlajamäen kyläjuhlaan 2.9.? Tai haluaisitko koordinoida kyläjuhlan Lastenpuiston kokonaisuutta? Tervetuloa mukaan ideoimaan kyläjuhlaa Pihlajamäen asukastalolle (Liusketie 3 A) 7. maaliskuuta kello 18.30–20! Ilmoittaudu suunnittelutapaamiseen sähköpostitse: pihlajamakiseura@gmail.com.

Yhdessä Pihliksen parhaaksi!

Tervetuloa Pihlajamäki-seuran jäseneksi! Jäsenmaksu on 15 e/vuosi. Jäsenmaksuilla katetaan yhdistyksen pakolliset menot ja kustannetaan kaikille avoimia tapahtumia. Kaikki työ kaupunginosayhdistyksessämme tehdään vapaaehtoisvoimin.
Liity jäseneksi: https://pihlajamaki.info/liity-jaseneksi/