Musaa, murkinaa ja asiaa: Pihlajapäivä kutsuu viihtymään

387

Sunnuntaina 16.9. Pihlajiston koulun kentällä (Pihlajistontie 1) kohtaavat kulmakunnan kaiken ikäiset kello 13–17, sillä silloin vietetään Pihlajapäivää – Pihlajamäen, Pihlajiston ja Viikinmäen asukkaiden yhteistä tapahtumaa.

Pellekaija Pum viihdyttää lapsia. Kuva: Markus Sommers

Paikallisin voimin toteutetussa tapahtumassa alueen yhdistykset esittäytyvät hyvän musiikin ja iloisen puuhastelun tahdittamina. Pihlajapäivässä viihdytään yhdessä hyvässä hengessä.

Tapahtumassa on mukana yli 20 alueen yhdistystä ja toimijaa. Lapsille on tarjolla partiolippukunta Aarnivalkean toteuttama temppurata sekä MLL:n Pihlajamäen paikallisyhdistyksen taidenurkka, jossa askarrellaan puuhelmistä koruja.

Perheen pienimpiä liikuttavat myös pomppulinna ja jättitrampoliini, tikkaa saavat heittää myös aikuiset. Helsingin luonnonsuojeluyhdistys kertoo ajankohtaisista ympäristökysymyksistä. Seurakunnan esittelypöydältä voi tilata – yllätys, yllätys – linnunpönttöjä.

Lavalla raikaa

Pihlajapäivän lavalla raikaa läpi koko päivän. Lasten kinttuihin tuo takuuvarmasti vipinää Pellekaija Pum kello 14.15 alkaen. Aikuisempaan makuun osuu beatboxaaja Felix Zenger kello 13.45, joka tekee suullaan mitä ihmeellisimpiä ääniä, sekä kansanjuhlien vakioesiintyjä Stadin juhlaorkesteri kello 15.

 medium_1197396975_felix_promo4.jpg

Felix Zenger beatboxaa. Kuva: Anton Sucksdorff

Lisää ruutia tynnyriin lataavat paikalliset kyvyt Hollow Heart Pihlajistosta kello 13, Low Ca$h Pihlajamäestä kello 16.30 ja The Empire Viikistä kello 16. Pihlajiston oma poika Boris Lindblom soittelee hanuria pitkin päivää.

Tapahtumassa voi tutustua vastavalittuun aluepoliisiin Jari Salmeen sekä Malmin VPK:n paikalle tuomaan paloautoon. Pihlajamäki-Seura ja Pihlajiston asukasyhdistys järjestävät arpajaiset, jonka tuotolla tuetaan tulevia Pihlajapäiviä.

Pihlajiston koulun sisätilojen TerveysEXPOssa voi parantaa terveystietouttaan sekä mm. mittauttaa verenpaineen, -sokerin ja rasvaprosentin. Pihlajamäen terveysaseman lisäksi mukana ovat SPR:n Helsingin pohjoinen osasto, Helsingin ETRA ja Aivovammaliitto.

Murua rinnan alle

Jos nälkä pääsee yllättämään, löytyy vastauskin läheltä: Pihlajiston koulun vanhempainyhdistys myy makkaraa ja mehua, Salpausselän leikkipuisto kahvia ja pullaa ja Leijonat hernekeittoa.

medium_1197397073_KarttapiirustusB.jpg

Tapahtuma alkaa kello 10 juhlamessulla pihlajanoksin koristellussa Pihlajamäen kirkossa, missä pastori Sari Hakurin saarnan aiheena on huolenpito ja auttaminen. Messun jälkeen tarjotaan kirkkokahvit.

Pihlajapäivän juontajana toimii pihlajistolainen Mauri Tahvanainen. Pihlajamäen kasvatti Matti Nieminen hoitaa luontopuheet.

Pihlajapäivän pääjärjestäjiä ovat Pihlajamäen ja Pihlajiston kaupunginosayhdistysten ohella lähiöprojekti ja kulttuuriasiankeskus.Tapahtuman muut järjestäjät ja osalliset sekä arpajaisvoittojen lahjoittajat näet kaupunginosayhdistysten kotisivuilla www.pihlajamaki.info ja www. pihlajisto.com.

Pihlajapäivään on vapaa pääsy. Tervetuloa tekemään Pihlajapäivästä elävä perinne!

Teksti: Päivi Seikkula