Nuorisopuistoon keinu- ja skeittipuisto

635
puisto.jpg
puisto.jpg

Pihlajamäki saa uuden nähtävyyden, kun Pihlajamäenpuistoon rakennetaan uusi nuorisopuisto. Pihlajamäen nuorisopuiston erikoisuus on yli 12-vuotiaille tarkoitettu keinupuisto, jossa on amfiteatteri, suojaisia oleskelupaikkoja ja -katoksia sekä pelinurmi.

Pihlajamäen nuorisopuisto sisältää myös toisen toiminnallisen puiston. Sinne rakennetaan alustat rullalautailijoiden sekä taito- ja maastopyöräilijöiden rakenteille ja välineille. Nämä toiminnot rajataan muusta puistosta istutuksin, maavallein ja aidoin.

 

 

Puistosuunnitelman havainnekuva, klikkaa suuremmaksi (Pdf, 1,81 Mt).

 

 

 

 

Puistoon rakennetaan kaksi uutta kevyen liikenteen siltaa. Suunnitelmassa vaalitaan puistoalueen avoimuutta ja laajoja näkymiä. Istutettua puustoa ja vesakkoa poistetaan osittain, ja uutta kasvillisuutta istutetaan vain vähän. Puiston käytävälinjoja tarkistetaan sujuvimmiksi ja käytävien varrella lisätään penkkejä.

Uusi nuorisopuisto rakennetaan vuosina 2007–2009 ja se valmistuu keväällä 2009. Hanke sai alkunsa 2003 nuorisoasiainkeskuksen järjestämistä nuorten Avoimista Foorumeista. Nuoret toivoivat monipuolista toiminnallista puistoa. Tytöt kritisoivat pojille suunnattujen skeittipaikkojen rakentamista ja toivoivat erityisesti heille suunniteltua puistoa – näin käynnistyi Helsingin ensimmäinen "tyttöjenpuisto".

Lisätietoja rakennusvirastosta, Lotta Kontula, puh. (09) 310 38 434
sekä rakennusviraston verkkosivuilta Pihlajamäen työkohteet -sivuilta.