Nuorisotalo remontissa, nuorisopuisto rakenteilla

416

Pihlajamäen nuorisotalo säästyi säästöiltä ja toiminta jatkuu. Talon sisäilma- ja kosteusvauriot on nyt tutkittu ja talolle laadittu korjaussuunnitelma. Siihen kuuluvat työt pyritään tekemään niin, että niistä on mahdollisimman vähän häiriötä talon käytölle.

Kiireelliset korjaukset alkoivat heti talon mentyä kesätauolle 16.5. Sisäilmassa on ollut mineraalivillapölyä, ja ensimmäiseksi vaihdetaan ongelman aiheuttaneet kattolevyt. Nuorisotalo avaa ovensa kesätauon jälkeen 25.8.2008.

Tänä kesänä myös skeittipuisto on pois käytöstä, sillä puistoa laajennetaan Pihlajamäen nuorisopuistoksi. Latokartanon nuorisotyöyksikön toiminnanjohtaja Lea Packalén toivoo, että rampit skeittausta, BMX-pyöräilyä sekä rullaluistelua varten valmistuvat vielä ennen syksyä. Alueelle tulee myös DIRT- eli maastopyörärata. 

– Jos rampit saadaan valmiiksi, järjestetään puistossa elokuun alussa BMX-pyöräilykurssi sekä Inline- eli temppurullaluistelukurssi 13-17-vuotiaille. Mikäli työt kuitenkin viivästyvät, kurssit pidetään Kontulan skeittihallissa, Packalén sanoo.

Nuorisopuiston avajaiset pidetään keväällä 2009. Puiston erikoisuutena on varsinkin tyttöjen toiveiden mukaan suunnitteltu puisto, jossa on erilaisia keinuja, amfiteatteri, suojaisia oleskelupaikkoja ja -katoksia sekä pelinurmi. Nuorisopuiston suunnittelussa ja kehittämisessä kaikki tärkeät päätökset on tehty yhdessä nuorten kanssa. Hanke on ainutlaatuinen koko Suomessa. 

Vaikka omat tilat ovat kesällä kiinni, ohjattua toimintaa on tarjolla myös Pihlajamäen nuorille. Nuorisoasiainkeskuksen kesätoimintaan voi tutustua osoitteessa nuoriso.hel.fi/kesapassi

Teksti: Päivi Seikkula

Tämä artikkeli on ilmestynyt Pihlajamäen lähiölehdessä 2/2008