Nyt etsitään nimiä Suomen vanhimmille hiidenkirnuille

379

Pihlajamäessä, keskellä Helsinkiä, sijaitsevat Suomen ja koko Skandinavian vanhimmat hiidenkirnut. Jättimäiset luonnonihmeet ovat 50 000-100 000-vuotiaita – ja silti vailla nimeä.

Pihlajamäki-Seura järjestää yhdessä Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen ja kaupunginmuseon kanssa avoimen kilpailun, jossa etsitään nimiä Rapakiventien mutkassa sijaitseville ikiaikaisille kirnuille. 

Voittaja palkitaan

Osallistu nimikilpailuun 12.2.-30.3.2008 Pihlajamäen kotisivuilla osoitteessa www.pihlajamaki.info ja jätä nimesi historiaan! Voit voittaa sadan euron lahjakortin sekä valintasi mukaan joko Hiidenkiven, Suomen Luonnon tai Tiede-lehden vuosikerran. 

Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan muita palkintoja. Tarkemmat tiedot kilpailuun osallistumisesta ja palkinnoista saat Pihlajamäen kotisivuilta.

Nimiehdotusten keksimistä helpottaa kisasivuilta löytyvä runsas kuva- ja tietopaketti Pihlajamäen hiidenkirnujen geologiasta, hiisiuskomuksista ja hiidenkirnujen löytymisestä. Kilpailuun voi osallistua myös lähettämällä Pihlajamäki-Seuralle postia lähiöaseman osoitteeseen otsikolla "Kirnukisa".

Nimet esille

Voittajanimet julkistetaan huhti-toukokuussa. Valitut nimet tulevat näkyviin kevät-kesällä 2008 valmistuvalle hiidenkirnujen uudelle katselutasanteelle, jossa myös järjestetään kirnujen nimiäiset.

Teksti: Päivi Seikkula

Kuva: Sakari Neuvonen

Tämä artikkeli on julkaistu Pihlajamäen lähiölehdesä 1/2008