Omaishoitajille uusi toimintakeskus

324

Pihlajamäkeen avattiin tammikuussa Pohjois-Helsingin omaishoidon toimintakeskus, jonka tavoitteena on edistää omaishoitoperheiden hyvinvointia.

Helsingin kaupungin alainen keskus tarjoaa omaishoitajille ja heidän kaikenikäisille hoidettavilleen asiantuntijapalveluita, kokoontumispaikkoja ja virkistystoimintaa. 

Ostoskeskuksen tiloissa sijaitsevan keskuksen toiminta rakentuu järjestöjen, viranomaisten ja asukkaiden yhteistyölle.

– Toimintamme on alkanut verkkaisesti, jotta asiasta kiinnostuneet voivat esittää toiveita toiminnan sisällöstä, korostaa keskuksen koordinaattori, geronomi Laura Pekkala. Hänelle voi esittää myös ehdotuksensa toimintakeskuksen nimeksi sekä ilmoittautua vapaaehtoistyöhön. 

Toimintakeskuksen ovet ovat auki omaishoitajille ja heidän hoidettavilleen vapaamuotoisen Tiistaikahvilan aikana kello 12-15. Muulloin kannattaa pirauttaa koordinaattorille, mikäli haluaa tulla tutustumaan keskukseen. 

Meno vilkastuu maaliskuussa 6.3. alkaen, kun torstaisin kello 13-15 on tarjolla monipuolisia tietoiskuja omaishoidon aihepiireistä. 

Alzheimer-keskusliitto järjestää keskuksessa kerran kuukaudessa Muistineuvolan, seuraavaksi 29.2. ja 28.3. Silloin oman tai läheisensä muistin heikkenemisestä huolestunut voi testauttaa muistinsa maksutta. Muistineuvolaan pitää varata aika Alzheimer-keskusliitosta, puh. (09) 310 44 521. Ajanvaraus toimii maanantaista torstaihin kello 9-11. 

Teksti: Tanja Railo
Kuva: Riitta Sivonen

Tämä artikkeli on julkaistu Pihlajamäen lähiölehdessä 1/2008