Ongelmajätteestä helposti eroon 4.5.

202

Jokakeväinen keräysautokierros on taas käynnissä. HSY:n keräysautot pysähtyvät Pihlajamäen ostarilla tiistaina 4.5. kello 17-17.30. Autoihin voi tuoda maksutta kodin ongelmajätteitä, joita ovat muun muassa energiansäästölamput, maalit, liuottimet, torjunta-aineet ja siivouskemikaalit.

Metallinkeräysauto ottaa vastaan kotitalouksien yksittäisiä metalliesineitä. Tällaisia ovat esimerkiksi polkupyörät, lämminvesivaraajat sekä metalliastiat ja -purkit. Asukkaiden toivotaan vievän suuret metallierät Sortti-asemille, missä metallin vastaanotto on myös maksutonta.

Kotitalouksien sähkö- ja elektroniikkaromua (SER) ovat muun muassa käytöstä poistetut kylmälaitteet, sähköhellat, pesukoneet, puhelimet ja leivänpaahtimet. Asiakas voi tuoda autolle korkeintaan kolme kappaletta samaa laitetyyppiä.

Romua ja jätettä voi tuoda ympäri vuoden HSY:n Sortti-asemille ja Munkinmäen jäteasemalle Kirkkonummella. Kotitalouksien ongelmajätteitä otetaan vastaan maksutta Sortti-asemilla ja ongelmajätekonteissa.

Keräysautoihin eivät kelpaa

Autoihin tarjotaan vuosittain muun muassa auton renkaita, painekyllästettyä puuta, asbestia, yritysten ongelmajätteitä sekä räjähteitä, kuten ilotulitteita ja hätäraketteja. Näitä ei voi kuitenkaan tuoda autoihin, vaan vastaanotto on järjestetty seuraavasti:

  • Autonrenkaat: rengasliikkeet, joihin renkaat voi palauttaa maksutta
  • Painekyllästetty puu: korkeintaan 1 m3 maksutta HSY:n Sortti-asemille ja Munkinmäen jäteasemalle. Otetaan vastaan myös puutavaraliikkeissä tai rautakaupoissa, joissa on järjestetty painekyllästetyn puun keräys.
  • Asbesti: HSY:n Ämmässuon Sortti-asema
  • Yritysten ongelmajätteet: HSY:n Kivikon ongelmajäteasema tai muun alan yritys
  • Hätäraketit: niitä myyvät liikkeet
  • Muut räjähteet: poliisin tai rajavartiolaitoksen osoittama paikka.

Lisätietoa: ongelmajätevastaava Leif Bergström, 040 758 0806, leif.bergstrom(at)hsy.fi