Onni löytyy arjesta: Mannerheimin lastensuojeluliitto Pihlajamäessä

410

Arjen pienistä iloista osaa riemuita ja murheetkin tuntuvat pienemmiltä, kun tapaa muita samassa elämäntilanteessa olevia ihmisiä. Mannerheimin lastensuojeluliitto järjestää kaikille lapsiperheille avointa toimintaa myös Pihlajamäessä.

 

Tuomas odottaa, että Elina saa kukan poskeensa. Anu Laaksonen (oik.) ja Lena Elfving tekivät lapsille kasvomaalauksia Ostarin yrittäjien Pihlis-tempauksessa 1.9. Kuva: Riitta Sivonen.


Mannerheimin lastensuojeluliitto (MLL) pyörittää Pihlajamäessä perhekahviloita, muskareita sekä lastenvaatekirpputoreja. Tapahtumissa on vuosittain noin 5 500 kävijää ja säännölliseen toimintaan osallistuu reilu sata lasta ja aikuista.

Anu Laaksonen ja Pia Kivistö kuuluvat Pihlajamäen yhdistyksen aktiiveihin. Anu tuli mukaan toimintaan kuusi vuotta sitten nähtyään lyhtypylväässä kutsun yhdistyksen syyskokoukseen. Nyt hän toimii kirppisvastaavana ja on yhdistyksen sihteeri. Ensi vuoden alkuun on suunnitteilla kestovaippakirpputori.

– Vapaaehtoisuus ja asioihin vaikuttaminen kiinnostivat. Lisäksi oli pakko saada aikuiskontakteja, kun olin päivät yksin kotona vauvan kanssa, Anu kertoo. Myös Pia tuli mukaan toimintaan osallistumalla syyskokoukseen.

– Mieheni ja tyttäreni olivat menossa MLL:n muskariin ja lähdin kokoukseen ottamaan selvää, mitä muuta tarjontaa lapsiperheille on.

Pia vastaa yhdistyksen muskareista ja on hallituksen varajäsen. Muskarit pyörähtivät käyntiin syyskuun alussa, mutta Pia rohkaisee kyselemään paikkoja myöhemminkin.

– Vaikka paikkoja on rajoitetusti, aina voi kysellä peruutuspaikkoja. Mannerheimin lastensuojeluliitto tukee lapsiperheiden hyvää arkea ennaltaehkäisemällä ongelmien syntyä. Yhdistyksen iskulause onkin ”Onni löytyy arjesta”.

Vetoapua perhekahvilaan

Pia Kivistön 1,5 vuotias Viivi-tyttö on innokas
muskarilainen. Kuva: Kirsi Sulaoja.

Valtakunnallisesti MLL tarjoaa tukea vanhemmuuteen mm. ylläpitämällä Vanhempainpuhelinta ja – nettiä, järjestää kasvatusaiheisia luentoja sekä välittää lastenhoitajia pääkaupunkiseudulla. Paikallinen toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja on aina alueen lapsiperheiden näköistä. Toiminta ja palvelut riippuvat saadusta palautteesta sekä vapaaehtoisten omista kiinnostuksen kohteista.

Tänä syksynä järjestetään perhekahviloita myös torstaiiltaisin, jotta työssä käyvät vanhemmatkin pääsisivät mukaan. Pihlajamäen yhdistys etsii perhekahvilan vetäjiä keskiviikkoaamupäiviin. Vetäjäksi sopii kuka tahansa aikuinen, joka haluaa toimia vapaaehtoisena lapsiperheiden parissa.

Pia ja Anu viihtyvät yhdistyksen aktiiveina, sillä työssä tapaa uusia mukavia ihmisiä. Heidän mielestään on tärkeää, että lapsiperheille on tarjolla toimintaa oman kodin lähellä.

– Tämä on juuri niin hyvä juttu, millaiseksi me sen yhdessä teemme!, naiset sanovat ja toivottavat kaikki tervetulleiksi mukaan yhdistyksen toimintaan. Lisätietoa MLL:n toiminnasta Pihlajamäessä on osoitteessa www.mll.fi/pihlajamaki sekä terveyskeskuksen, nuorisotalon, kauppojen ja leikkipuistojen ilmoitustauluilla. Verkkosivuilla on yhteystietojen lisäksi palautelomake, jolla voi lähettää terveisiä yhdistyksen hallitukselle.

Teksti: Kirsi Sulaoja, Noora Salminen

Tämä artikkeli on julkaistu Pihlajamäen lähiölehdessä 2/2007