Ostari juhli upeassa säässä

327

Pihlajamäen ostoskeskuksen 45-vuotisjuhlat onnistuivat hienosti: hyvä sää ja osuva ohjelma loivat hyvän tunnelman tapahtumaan. Järjestäjien arvion mukaan juhlassa kipaisi yli tuhat kävijää.

Ohjelmassa oli vauhdikasta tanssia, kuorolaulua ja särmikäs trubaduuri sekä muistojen täyttämiä puheita. Juhlan kruunasi Kalliolan viihdeorkesterin mukaansatempaava esitys, joka synnytti yleisössä idean: Pihliksen ostarille pitää saada kunnon tanssit! Idea sai jo jonkin verran tuulta purjeisiin, joten toivotaan että tästä syntyy uusi perinne ostarille.

Pihlajamäen ostoskeskuksen ns. vanha puoli on rakennettu vuonna 1963. Suojellun rakennuksen ovat suunnitelleet Heikki ja Kaija Sirén.

Pihlajamäkeläinen Miina Kajos oli ostarin juhlissa tapaamassa tuttuja ja juttelemassa Pihlajamäen asioista.
– Täällä on ollut mukava tunnelma koko päivän. Hienoa, että sattui näin komea ilma, Miina totesi iltapäivällä juhlien lopuksi. Rintarepun Louhikin viihtyi hyvin – kunhan äiti pysyi liikkeessä. Ja äitihän pysyi.

Seurakunnan diakoniatyöntekijä Helena Untamala viihtyi ostarin juhlissa koko päivän, myös työn puolesta.
– Vaikea arvioida, paljonko täällä on käynyt ihmisiä, mutta tosi vilkasta on ollut, Helena arvioi kävijämäärää.

Seurakunnan tervehdyksen toi myös uusi kappalainen Jukka Holopainen, jonka karhu-imitaatio vakuutti.

Eturivin juhlaväkeä.

Pihlajamäki-Seuran pöydän takaa juhlaa seurasivat Pirkko Pajarinen (vas) ja Pirjo Seppä. Vilskettä riitti ja kauppa kävi hyvin myös seuran pöydällä.
– Varsinkin aluksi väkeä oli tosi paljon. Onnistunut juhla, Pirjo totesi päivän päätteeksi. 

Juhlien primus motor, Yrittäjäyhdistyksen varapuheenjohtaja Kristiina Välimäki oli silmin nähden tyytyväinen päivän kulkuun.
– Erityisesti minua ilahduttaa, että juhlassa oli kaiken ikäisiä ihmisiä, vauvasta vaariin. Ja moni tuli kauempaakin, mm. monia entisiä pihlajamäkeläisiä oli paikalla, Kristiina kertoi.

Kuvat Päivi Seikkula, paitsi "Eturivin juhlaväkeä" Riitta Sivonen.