Ostari puhuttaa verkossa

337

Pihlajamäen ostoskeskus on herättänyt kiivasta keskustelua kesällä Pihlajamäen kotisivuilla www.pihlajamaki.info. Peistä on taitettu niin ostarin siisteydestä, järjestyshäiriöistä kuin parkkipaikalle hylätyistä autoistakin. Osa keskustelijoista hehkuttaa rakennuksen arkkitehtonisia arvoja, toiset taas purkaisivat liiketilat kokonaan ja rakentaisivat tilalle jotain muuta. Tuohtuneimmat ovat sanoneet ryhtyvänsä jopa boikotoimaan ostaria. Tässä poimintoja toista tuhatta lukukertaa keränneestä keskustelusta:

"Kauppiaat ovat se taho, joka käytännössä eniten kampittaa ostarin kehittämistä. […] Kauppiaat keskittyvät ainoastaan oman putiikin menestyksen vaalimiseen ja viis veisaavat kokonaisuudesta. […] Kauppiaiden pitäisi ottaa paljon enemmän vastuuta ostarista ja yhdessä asukkaiden kanssa viedä asioita parempaan suuntaan."
– IidaA, 10.7.

"Kannattaa ottaa mallia muista lähiöistä. Myllypurossa ja Laajasalossa ollaan purkamassa vanhoja ostareita ja rakentamassa uusia ja parempia tilalle. […] Jos nyt tehdään vääriä päätöksiä, Pihlajamäki kärsii niistä vuosikymmeniä."
– Erota isot asiat pienistä, 21.7.

"Miksi edes haaveilla [ostarin vanhan osan] purkamisesta? Sehän on hieno rakennus, varsinkin kunhan sitä palautetaan entiseen loistoonsa. Siitä tosiaan voisi saada Pihliksen helmen, jos yrittäjät vähän tarttuvat itseään niskasta."
– Anne, 22.7.

"Ehdotan hyvin radikaalia toimenpidettä: ostarin liikkeet boikottiin. Siirrytään käyttämään Viikin Prismaa tai Malmin palveluja. Itse olen jo osittain näin tehnyt."
– Paikallinen asukas, 29.7.

Mitä mieltä sinä olet ostoskeskuksesta? Osallistu keskusteluun osoitteessa www.pihlajamaki.info

Teksti: Tuomas Työrinoja

Tämä artikkeli on julkaistu Pihlajamäen lähiölehdessä 3/2008