Ostarin kaavamuutoksesta reilusti mielipiteitä

329

Pihlajamäen ostoskeskuksen ja sen ympäristön uutta asemakaavaa luonnosteltiin tänä syksynä. Kaupunkisuunnitteluviraston syyskuussa esittelemän ehdotuksen mukaan 70-luvulla rakennettu ostoskeskuksen osa purettaisiin ja tilalle rakennettaisiin uusi liikerakennus ja asuntoja, ja Moreenitie avattaisiin läpiajoliikenteelle.
Virasto keräsi suunnitelmasta mielipiteitä 3.10. asti.

– Palautetta tuli paljon, viitisentoista kirjettä. Yleisesti ottaen uutta asuinrakentamista kannatettiin, mutta uusia liiketiloja ei pidetty kovin tarpeellisina. Moreenitien muuttaminen kaduksi ei saanut kannatusta lainkaan, kaavamuutosta valmisteleva aluearkkitehti Taru Tyynilä kertoo.

Kaavasuunnittelu jatkuu nyt saadun palautteen pohjalta.

– Saimme paljon uusia ideoita, ja muutoksia alkuperäisiin suunnitelmiin on tulossa.

– Nyt esimerkiksi selvitetään kiinteistöviraston kanssa sellaistakin vaihtoehtoa, että kaupungin osakeomistajuus siirrettäisiin uudelta puolelta vanhalle. Tällä halutaan varmistaa, että vanhan puolen elinvoima varmasti säilyy jatkossakin, Tyynilä paljastaa.

Valmisteilla oleva kaavaluonnos ehtii kaupunkisuunnittelulautakuntaan vasta pitkälti ensi vuoden puolella. Luonnos tulee nähtäväksi ennen lautakunnan käsittelyä.

Teksti: Päivi Seikkula

Tämä artikkeli on ilmestynyt Pihlajamäen lähiölehdessä 4/2008