Paikallinen nuorisotyö jatkuu, tilat vielä avoinna

349

Pihlajamäkeläiset ovat olleet huolissaan oman nuorisotalonsa tulevaisuudesta, sillä nuorisoasiainkeskus on ryhtynyt uudistamaan nuorisotaloverkostoa tavoitteena siirtää resursseja tilojen vuokrista toimintaan.

Nuorisoasiainkeskuksen osastopäällikkö Kari Naalisvaaran mukaan pihlajamäkeläisten ei tarvitse pelätä lähiön nuorisotyön puolesta. 

Helsinkiläisten huolia kuultuaan Naalisvaaran viesti on selvä: paikallinen toiminta jatkuu kaikilla alueilla, olivat tilat tulevaisuudessa sitten mitkä tahansa. Asukasilloissa närää herättäneet suunnitelmat suurista alueellisista toimintakeskuksista on siirretty tulevaisuuteen.

Nutalla kosteusvaurioita

Ostarin vieressä sijaitsevan nuorisotalon tulevaisuudesta Naalisvaara ei sen sijaan uskalla luvata vielä mitään. Tuoreimpana huolen aiheena ovat talosta löytyneet kosteusvauriot, joiden vakavuutta tutkitaan parhaillaan. 

Yksistään kosteusvaurioiden takia ei nuorisotaloa olla kuitenkaan hylkäämässä.

– Kyseessä on kohtalaisen uusi talo, joten eiköhän se kuntoon saada. Talon sulkeminen korjausten ajaksi on silti mahdollista, Naalisvaara toteaa. 

Uusia asukasiltoja tulossa

Aiemmista suunnitelmista poiketen Koillis-Helsingin nuorisotilojen tulevaisuudesta ei jätetäkään esitystä nuorisolautakunnalle vielä alkuvuodesta. 

Koillisen nuorisotiloja pohditaan samaan aikaan itäisen ja kaakkoisen Helsingin kanssa. Selvitys valmistunee huhtikuussa. Ennen kuin lopullinen esitys annetaan lautakunnalle, järjestetään vielä uusia asukasiltoja 

– Suurena haasteena tässä selvityksessä on, että jos jostakin talosta päätetään luopua, meillä pitää olla selkeä näkemys siitä, miten sillä alueella toimimme, eli mihin perustetaan toimintapiste ja missä työtä jatketaan. 

– Yksi luonnollinen partneri olisi koulu omine tiloineen, sillä sieltä ensisijaiset asiakkaamme eli nuoret joka tapauksessa tulevat. Myös leikkipuistot, taloyhtiöiden kerhotilat ja kaupalliset urheilulaitokset saattaisivat tulla kyseeseen, Naalisvaara pohtii.  

Teksti: Tuomas Työrinoja

Kuva: Riitta Sivonen

Tämä artikkeli on julkaistu Pihlajamäen lähiölehdessä 1/2008