Palvelulinja P9 muuttuu Jouko-kaupunginosalinjaksi J71

378

Pihlajamäen ja Pihlajiston asukkaita kuljettanut palvelulinja P9 muuttuu 2.1. 2009 Jouko-kaupunginosalinjaksi J71. Liikennöitsijänä jatkaa Taksikuljetus, ja linjalle on tulossa uusia pikkubusseja.

Linjan Pihlajistossa ja Pihlajamäessä kiertävään reittiosuuteen ei tule suuria muutoksia, mutta joitain vähän käytettyjä osuuksia on jätetty pois. Esimerkiksi Rapakivenkujalle J71 ei enää kuljeta, vaan tätä aluetta palvellaan tavallisilla bussilinjoilla 71, 71V ja 79.

Uusi J71 ei kierrä Pukinmäen kautta vaan menee Pihlajamäestä suoraan Malmin sairaalalle. Samoin kerran viikossa ajettu Tapaninvainion lenkki jää uudelta reitiltä pois. Tapaninvainion asukkaat voivat vuoden vaihteesta alkaen käyttää kutsulinjaa J74.

Tunnin vuoroväli ja pysäkkiaikataulut helpottavat matkustamista

Kaupunginosalinjan J71 lähtöpysäkki säilyy Pihlajiston Pyynikintiellä, josta ensimmäinen lähtö ajetaan joka arkipäivä klo 7:28. Tämän jälkeen linjan J71 bussit liikennöivät tunnin välein Pihlajistosta Pihlajamäen kautta kohti Malmin sairaalaa, josta paluulähtö on tasatunnein klo 8–15.

Muita reitin varren pysäkkejä ovat muun muassa Graniittitie, Vuolukiventie, Maasälväntie, Malmin asema (Pikkalankaari), Malmin asema ja Malmin sairaala. Kaikille linjan J71 pysäkeille tehdään jatkossa pysäkkiaikataulut, jotka helpottavat matkanteon suunnittelua.

Linjan J71 matkustaja voi vaihtaa Malmin asemalla tai sairaalalla kaupunginosalinjalle J72, joka korvaa palvelulinja P8:n, jolloin hän pääsee jatkossakin Pukinmäkeen ja Savelaan matalalattiaisella pikkubussilla.

Jouko toivottaa kaikki tervetulleiksi

Jouko-kaupunginosalinjoille ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat liikkua turvallisesti ja rauhallisesti oman tai naapurikaupunginosan palvelusta toiseen. Matka maksaa normaalin bussilipun verran.

Ikäihmiset ja liikuntarajoitteiset on huomioitu niin kalustossa kuin palvelussa. Etuosaltaan matalalattiaisissa pikkubusseissa on paikka pyörätuolille, ja kokoon taitettavia rollaattoreita mahtuu mukaan useampikin.

Jatkossa Joukot löytää muiden joukkoliikennevälineiden joukosta aikataulukirjasta, Reittioppaasta ja muista www-palveluista. Jokaisesta alueesta, jolla Joukot liikkuvat, tehdään myös oma esitteensä, joka tipahtaa postiluukusta vielä joulukuun aikana. Jouko-esitteitä saa myös HKL:n palvelupisteistä Rautatientorilta ja Itäkeskuksesta.

Kaupunginosalinjat ovat HKL:n ja sosiaaliviraston yhteinen projekti, jolla tuetaan liikuntarajoitteisten pysymistä mahdollisimman pitkään joukkoliikenteen käyttäjinä.

Teksti: Suvi Lahti, Viestinnän suunnittelija, HKL
Kuvat: Markku Alén (ylempi kuva), Riitta Sivonen (alempi kuva)

Tämä artikkeli on ilmestynyt Pihlajamäen lähiölehdessä 4/2008