Parasta Pihlajamäessä

303
Vuolukivenpuisto
Lähiluontoa arvostetaan Pihlajamäessä yli kaiken. Vuolukivenpuisto 21.9.2023.

Pihlajamäki-seura järjesti Pihlajamäen kyläjuhlassa Mikä on parasta Pihliksessä? -kyselyn, jossa sai kirjoittaa lapulle asioita, joita Pihlajamäessä arvostaa. Vastauksia saatiin 134 kappaletta.

Luonto on ykkönen

Sana luonto löytyi vastauslapuista 49 kertaa. Paljon mainintoja saivat myös lähiluonto, -metsät ja -kalliot sekä luonnonläheisyys. Lisäksi mainittiin vanhat männyt, alkuperäiset puut, kukat, vihreä tila sekä luonnonmuodot. Hiidenkirnut ja hiidenkivetkin huomioitiin. Erikseen nimettiin Aarnikanmäen metsä ja Sorsalampi.

Pihlajamäkeläinen pääsee nopeasti luonnon helmaan ja tarjolla on kauniit ulkoilu- ja lenkkeilymaastot. Maiseman monimuotoisuus viehättää ja näköalakalliolla on ihana viettää kesäiltaa.

Kaikkiaan 72 prosenttia vastaajista piti luontoon liittyviä asioita parhaana tai yhtenä parhaimmista asioista Pihlajamäessä.

Yhteisöllisyys luo viihtyisyyttä

Luonto-sanan jälkeen toisiksi suosituin sana vastauslapuissa oli yhteisöllisyys. Pihlajamäessä on hyvä yhteishenki ja ihana ilmapiiri. Parasta ovat ihmiset: ystävä ja veli, oma kulta, kivat koulukaverit, mukavat naapurit.

Yhteiset tapahtumat ja toiminta ovat tärkeitä. Pihlajamäen kyläjuhla, kirkon tapahtumat, nuorisotalon toiminta, Pihlajamatka ja eläkeläiskerho keräsivät mainintoja.

Vastausten mukaan Pihlajamäki on siisti, viihtyisä, mutkaton, lapsiystävällinen ja turvallinen sekä tunnelmaltaan kylämäinen ja kotoisa.

Palvelut ja liikenneyhteydet saavat kiitosta

Kyselyn mukaan Pihlajamäen palveluihin ollaan tyytyväisiä, niitä pidetään laadukkaina ja monipuolisina. Kiitosta saivat kaupat ja ostarin palvelut, tosin myös kirpputoria kaipailtiin takaisin. Terveysasema, kirkko, päiväkodit ja leikkipuistot keräsivät mainintoja.

Pihlajamäen sijaintia kiiteltiin ja liikenneyhteydet koettiin hyviksi. Eräs vastaaja kiteytti: Pihlajamäki on yhdistelmä rauhallisuutta ja yhteyksiä.

Arkkitehtuuria arvostetaan

Pihlajamäki on uniikki lähiö, joka on rakennettu luonto huomioon ottaen. Arkkitehtuurin ja luonnon saumaton yhteiselo miellyttää. Hyvin suunnitellut talot ja ihanat isot pihat koetaan arvokkaiksi. Väljyys antaa tilaa hengittää.

Parasta on kaikki

Yhden vastaajan mukaan parasta Pihliksessä on historia ja toisen mielestä hän itse. Monen mielestä parasta on kaikki!

Teksti ja kuva: Milja Parviainen, Pihlajamäki-seura

PS. Tervetuloa Pihlajamäki-seuran jäseneksi! Jäsenmaksu on 15 e/vuosi. Jäsenmaksuilla katetaan yhdistyksen pakolliset menot ja kustannetaan kaikille avoimia tapahtumia. Kaikki työ kaupunginosayhdistyksessämme tehdään vapaaehtoisvoimin.
Liity jäseneksi: https://pihlajamaki.info/liity-jaseneksi/