Peppi Pitkätossu tuo mukanaan tanssivan nuken Maddaleenan

401

Peppi Pitkätossu tulee toistamiseen tervehtimään Pihlajamäen, Pihlajiston ja Viikinmäen lapsia. Tällä kertaa Pepillä on mukanaan tanssiva nukke Maddaleena. Peppi ja Maddaleena viihdyttävät koulun sisätiloissa lapsia tehden mm. kasvomaalauksia sillä aikaa kun kaupunkitansseista monille tuttu Hilkka Toivonen-Alastalo opettaa lavatanssin askeleita.

Lapsille on tarjolla myös rintanappien tekemistä sekä trampoliini hyppelemistä varten. Myös paloauto sekä poliisi ovat mahdollisuuksien mukaan paikalla.

Stadin Juhlaorkesteri on jälkeen mukana uudella kokoonpanollaan. Paikallista väriä tapahtumaan tuovat Pihlajiston ala-asteen oppilas Kristian steppaamalla sekä koulun oma bändi, jotka esiintyvät ennen rap-artisti Junoa.

Koko tapahtuman ajan paikalliset toimijat esittelevät toimintaansa niin ulkona kuin sisälläkin. Tarjolla on suolaisen nälkään hernekeittoa ja makkaraa. Kahvila on avoinna sekä muurinpohjalettupannu kuumana. Lisäksi karkkia, jätskiä ym. Arpajaisten tuotto menee tulevien Pihlajapäivien järjestämiseen.

Tapahtuma on päihteetön. Suurta pysäköintialuetta ei ole, joten on järkevintä saapua kävellen, pyörällä tai bussilla.

Ennen Pihlajapäivää klo 11-12 tapahtuma-alueella on Juhlamessu. Tapahtuman järjestävät Pihlajamäki-seura ja Pihlajiston-Viikinmäen asukasyhdistys PNV Helsingin kaupungin kulttuuriasiainkeskuksen, Lähiöprojektin, Liikuntaviraston, Malmin seurakunnan ja Nuorisoasiankeskuksen tukemana.

Lavaohjelma
13.00- Lipunnosto ja avaus
13.05- Peppi Pitkätossu ja tanssiva nukke Maddaleena
13.30- Lavatanssin opetusta toiveiden mukaan / Hilkka Toivonen-Alastalo
14.00- Stadin Juhlaorkesteri
15.00- Peppi Pitkätossu ja tanssiva nukke Maddaleena
15.15- Steppaaja Kristian assistenttinaan Karoliina
15.20- Pihlajiston ala-asteen 5. luokan bändi
15.30- Rap-artisti Juno

Teksti: Vesa Koskela

Tämä artikkeli on ilmestynyt Pihlajamäen lähiölehdessä 2/2009