Pihlajamäki täyttää 60 vuotta 2022. Juhlavuosi saa komean alun vuodenvaihteessa keskiyöllä, kun Pihlajamäen kirkon kellot lyövät 60 kertaa. Asukkaat on silloin kutsuttu torille ja kirkon kallioille nostamaan malja juhlavuodelle. Siitä alkaa vilkas tapahtumavuosi, toki koronan sallimissa rajoissa.
Esimerkiksi nuorisotalo, kirkkosali ja yhteiskoulun auditorio muuntuvat vuoroin elokuvateatteriksi, vuoroin konserttisaliksi. Paikallisessa baarissa järjestetään sanataiteelle ja musiikille pyhitettyjä klubi-iltoja. Tulevien kirjailijoiden ja alueen lukiolaisten kanssa järjestetään työpajoja ja keskusteluja tulevaisuuden suomalaisesta historiallisesta romaanista.
– Pihlajamäki-seuran yhteyteen on perustettu kaupunginosan taiteilijoiden ja kulttuuritoimijoiden verkosto, joka tuo kulttuuritapahtumia ja taide-elämyksiä asukkaiden keskelle, paikallisiin tiloihin, juhlavuotta koordinoiva Päivi Seikkula sanoo.
Suunnitelmissa on myös ulkoilmaelokuvia ja -konsertteja, runoiltoja, videopajoja, näyttelyitä sekä keskustelua arkkitehtuurista ja paikan hengestä. Juhlavuoden kulttuuritapahtumat tekevät näkyväksi Pihlajamäen identiteettiä, historiaa ja tulevaisuutta taiteen eri keinoin. Tapahtumat järjestetään terveysturvallisesti.
Pihlajamäen perinteiden mukaisesti juhlavuotta ovat tekemässä kaikki alueen toimijat, yhdessä.
– Pihlajamäessä on vahva yhdessä tekemisen kulttuuri. Yhteisöllisyys elää täällä myös arkisena naapuriapuna ja näkeehän sen joka kulmalla, että alueella tervehditään ja jäädään juttusille. Kyllä täällä kelpaa kelloja soittaa, pappi Sari Hakuri Pihlajamäen kirkolta sanoo.