Pihlajamäkeen ei sittenkään kemikaalivarastoa

300

Pihlajamäen Hiekkakiventielle ei tulekaan kemikaalivarastoa, jota tukkuliike HL Group sinne kaavaili. Rakennus on myyty Lektar Oy:lle, joka toimii jo vanhastaan Hiekkakiventien teollisuusalueella.
– Tulemme varastoimaan kiinteistössä kodintarvikeosastomme tuotteita eli lähinnä muovisia taloustavaroita, toimistopäällikkö Satu Johansén kertoo.
– Mitään vaarallisia aineita yrityksemme ei varastoi.

Marmoritien asukkaat ja Pihlajamäki-seura huolestuivat suunnitellun kemikaalivaraston aiheuttamasta onnettomuusriskistä ja mahdollisista hajuhaitoista. Myös Uudenmaan ELY-keskus katsoi, ettei varasto sovellu alueelle, joka on suunniteltu suojaamaan asutusta kehä I:n liikenteeltä.

Pihlajamäkeläiset valittivat turvallisuus- ja kemikaaliviraston varastolle antamasta luvasta hallinto-oikeuteen. Oikeus kuitenkin hylkäsi valituksen, koska katsoi yrityksen ottaneen turvallisuusvaatimukset huomioon. Ympäristövaikutuksia ei oikeuden mukaan ollut tarpeellista arvioida.

Marmoritiellä ollaan uutiseen tyytyväisiä.
– Yhteinen haaste myös yhdisti alueen asukkaita. Tästä on hyvä lähteä tekemään yhteistyötä muissakin asioissa, Marmoritien asukas Mikael Niku sanoo.