Pihlajamäki goes Blues täyttää 10 vuotta ja tuo lavalle Dumarin ja Spuget 3.6.

478
PgB

Kymmenen vuotta sitten tehtiin historiaa, kun Helsingin ensimmäinen vain yhdelle musiikkityylille omistautunut festivaali järjestettiin kantakaupungin ulkopuolella. Syntyi Pihlajamäki goes Blues!

Nyt Kiillepuiston lavalla lauantaina 3.6. klo 14-18 nähdään Eeva Äärelä Band, Experienced?, Jo’ Buddy’s Trio Riot sekä Dumari ja Spuget

  • Klo 14- Eeva Äärelä Band
  • Klo 15- Experienced?
  • Klo 16- Jo’ Buddy’s Trio Riot
  • Klo 17- Dumari & Spuget

– Pihlajamäki goes Blues on alusta asti asukasvoimin järjestetty ja päihteettömäksi julistautunut korkealaatuinen, tyylilleen omistautunut maksuton musafestari, tapahtuman tuottaja Sini Heino-Mouhu kertoo.

Dumarit ja Spuget tuo Kiillepuistoon 28. huhtikuuta julkaistavan Dumarillumarein eli täyslaidallisen kadunmiehen filosofiaa läskibasson, kitaran ja rumpujen tahdissa. Bluesia ja jenkkaa, soulia ja humppaa ja räppiä, itää ja länttä.

Emma-ehdokkuuden pari vuotta sitten napannut Jo’ Buddy tulee Pihlajamäkeen räiskyvän Riot-trion kanssa. Jo’ Buddy’s Trio Riot tuo lavalle juurevan rock’n’roll ja down-home soundin.

Experienced? kumartaa Jimi Hendrixille. Pumpussa vaikuttavat näyttävän uran tehneet kitaristi Samu Leminen ja Kingston Wallista tuttu basisti Jukka Jylli.

Aikaisempina kesinä Pihlajamäessä monituhatpäiselle yleisölle ovat esiintyneet Melrose, Honey B & T-bones, 22-Pistepirkko, Jo Stance, Hurriganes, Robbie Hill, The Bad Ass Brass Band, Little Willie & Night Train, Frank Zappa Memorial Pancake Breakfast, Marjo Leinonen & Balls, Maarit, Dave Lindhoĺm ja moni muu.

Ohjelmassa on musiikin lisäksi katuruokakojuja sekä ohjelmaa lapsille ja lapsenmielisille – hennoja, kasvomaalausta ja frisbeegolfin saloja. Pihlajamäki-seuran musatiimi järjesti tapahtuman ensimmäisen kerran vuonna 2007. Kesällä 2014 ja 2016 tapahtuma oli tauolla.

– Tänä vuonna kulttuurikeskuksen tuki kattaa kolmanneksen tapahtuman kuluista. Muilta osin tapahtuman koko budjetti on kerätty useiden tukitapahtumien avulla parin viime vuoden aikana, Heino-Mouhu sanoo.

  • Aika: Lauantai 3.6. Kello 14-18
  • Paikka: Pihlajamäki, Kiillepuisto, Kiilletie 6
  • Saapuminen: Bussit Pihlajamäkeen 71, 70T, 73, 74, 75. Junat P, I ja N (Pukinmäen asema).

VAPAA PÄÄSY