Pihlajamäki juhlii aamusta yöhön la 7.9.

664
PihlajamaenKylajuhla2019Fb netti

Tervetuloa Pihlajamäen kyläjuhlaan lauantaina 7.9.2019 nauttimaan mielenkiintoisesta ohjelmasta ja mukavasta seurasta! Kaikkiin kyläjuhlan tapahtumiin on vapaa pääsy.

OHJELMA:

Klo 11-12 Kamarimusiikkikonsertti
Synkronis-kvartetti tunnelmoi Joseph Haydnin mestarillisen ”Auringonnousun” ja Samuel Barberin riipivän kauniin Jousikvartetto op.11:n parissa. Teoksia kehystävät Arvo Pärtin sävellykset. Vapaa pääsy, kahvila, ohjelma 5 e.
Pihlajamäen nuorisotalo.

Klo 11-14 Lastenpuisto
Avaruusalus, tarinateltta, pingistä, paloauto, kasvomaalausta, taidetyöpaja, kilpailuja, jousiammuntaa, boffausta, pinssejä, halibernejä, vilttikirppiksiä, pop-up kirjasto,… Kahvilasta suolaista ja makeaa. Lasten avaruusraketti on lasten itsensä rakentama yhteisöllinen taideteos ja leikkipaikka, joka jatkaa täydentymistään lasten työpajoissa. Pihliksessä luvassa on ufo-työpaja ja vapaata leikkiä avaruusraketissa.
Lähtölaskenta on alkanut! Paluauto ja halibernit paikalla klo 12-14.
Maasälvänpuisto.

Klo 11-14 Avoimet ovet Helsingin Uudessa yhteiskoulussa
Pihlajamäen oma Huikka täyttää 120 vuotta ja avaa ovensa yleisölle! Näyttelyitä, suunnitelmia, esittelykierroksia ja studia generalia. Koulun uuden lisäosan rakentaminen alkaa pian ja nyt esillä ovat rakennuksen suunnitelmat ja mallikuvat. Esillä myös kuvataidelinjojen upeita oppilastöitä ja abirekkojen vaikuttavat lavanreunusmaalaukset. Koulun esittelykierroksia pitkin päivää.

Klo 11-15 Ruokatori
Katuruokaa ja toritunnelmaa. Kreikkalaisia gyroksia, roomalaista artesaanipitsaa, kana- ja kasviskormaa, gourmethodareita ja -hamppareita, salaatteja, kevätkääryleitä, pad thaita, artesaanijäätelöjä, leivonnaisia. Vegaanista, kasvista, lihaa. Uuden sadon vihanneksia, juureksia ja marjoja, luomulihaa, härkäpaputuotteita, hunajaa, mausteita,…
Pihlajamäen tori.

Klo 11-15 Markkinat
Käsitöitä, tuote-esittelyjä, vohveleita, avoimia ovia. Ilmoittaudu käsityömyyjäksi (kysy lisää: kati.railo(a)gmail.com). Longinojan taimenpuron kuulumisia. Pihlajamäki-seuran infopiste.
Pihlajamäen ostoskeskus.

Klo 11.30-13.30. Team Lucina – yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa 120 vuotta, Studia Generalia -luento
Mukana sukupuolentutkimuksen professori Johanna Kantola (TAY), Naisasialiitto Unionin pääsihteeri Milla Pyykkönen ja Marjukka Mikkola Uudenmaan Martoista.
Helsingin Uuden yhteiskoulun auditorio.

Klo 12-15 Avajaiset
Lähiöasema on palannut Pihlikseen ja juhlistaa uutta alkua kakkukahvien ja kauden ohjelmamaistiaisten kera.

Klo 12-16 Cafe, musaa ja tarkkuuttaa seinällä!
Tule herkuttelmaan paluun tekevään Smoothy Cafeseen ja testaamaan tarkkuuttasi pihan isolla tarkkuusseinällä! Salissa nostattaa tunnelmaa Stadin Juhlaorkesteri klo 12.30-13.30, ja vanhemman väen yhteislaulu raikaa klo 14.30-15.30. Arpajaiset klo 15.30.
Pihlajamäen nuorisotalo.

Klo 14-16 Cafe Kattoterassi
Tänä vuonna ei vain katsella maisemia, vaan avoimella kattoterassilla on myös pieni kahvila. Kahvia, mehua, pullaa ja pientä suolaista käteisellä, edessä panoraama Helsinkiin. ”SATOn tornitaloista avautuvat panoraamamaiset näkymät yli kaupungin.” (DoCoMoMo).
Vuolukiventie 10:n kattoterassi.

Klo 16-17.30 Kotikaupunkikävely
Oppaana Markku Arola. Tule mukaan mielenkiintoiselle opastetulle kävelylle Pihlajamäen historian ja nähtävyyksien pariin. Hyvät kengät jalkaan, reitti ei ole esteetön.
Lähtö Pihlajamäen torin reliefiltä.

Klo 16-20 Yökoris
Nuorten suosima yökoris nyt Pihliksessä! Hyvää musaa ja kevyttä vääntöjä kentän hallinnasta, skabailua ja ihan vaan leppoisaa heittelyä. Voit tulla mukaan vaikka et olisi aiemmin pelannut korista – nyt saat vinkkejä pallon hallintaan ja pelin kulkuun.
Pihlajamäen ala-asteen koriskenttä.

Klo 19-22 Puhekaraoke
Hillitön ja hämmentävä puhekaraoke nyt Pihliksessä! Tule eläytymään klassikkopuheiden ja selitysten pariin. Puhu jytkystä tai kasvisruokapäivästä, murteilla tai formulaenglannilla. Listoilla niin Suvi Auvinen kuin Timo Soini, Canth ja Mannerheim, Isometsä ja Räikkönen, Trump ja Kekkonen. Satoja puheita. Toimii kuten perinteinen karaoke, mutta nyt musiikin sijaan listalta löydät tuttuja ja erikoisempia lyhyitä puheita. Ja yleisö saa nauraa!
Bar U2.

Klo 23 alkaen lavalla Ronimus
Klo 12 alkaen grilli kuumana; klo 13 bingo 2 kierrosta; klo 17 super bingo 3 kierrosta; klo 20 pizza buffet. Kierrospalkintojen lisäksi eniten bingoja keränneelle lahjakortti.
Ravintola Ralli.

Tapahtumapaikat kartalla

OSOITTEET:
Bar U2 / Meripihkatie 1
Helsingin Uusi yhteiskoulu / Lucina Haganin kuja 4
Maasälvänpuisto / Maasälväntie 3
Pihlajamäen ala-aste / Lucina Hagmanin kuja 3
Pihlajamäen lähiöasema / Liusketie 3 A
Pihlajamäen tori / Meripihkatie 3
Pihlajamäen ostoskeskus / Meripihkatie 1-3
Pihlajamäen nuorisotalo / Moreenitie 2
Ravintola Ralli, Meripihkatie 1
Vuolukiventie 10

Kyläjuhlan Fb-tapahtuma
Ruokatorin Fb-tapahtuma
HUYK:n Avoimet ovet Fb-tapahtuma
HUYK:n Studia Generalia Fb-tapahtuma

Pihlajamäen kyläjuhlan koordinoi Pihlajamäki-seura
We love Pihlis!