Pihlajamäen ala-asteesta hiidenkirnujen kummikoulu

318

Koululaiset osallistuivat ahkerasti hiidenkirnujen nimikisaan. Kisan aikana virisikin idea, että Pihlajamäen ala-aste voisi ryhtyä vasta nimettyjen kirnujen kummikouluksi. Helsingissä kummikoulutoimintaa pyörittää kaupungin ympäristökeskus.

– Kun kouluamme liki on näin upea luonnon ihme, se kannattaa ilman muuta hyödyntää opetuksessa. Kummikoulutoiminta tarjoaa oppilaille ja opettajille hienon tavan tutustua lähiympäristöön ja Pihlajamäen komeaan luontoon, ala-asteen uusi rehtori Susanna Packalen kertoo.

Pihlajamäen hiidenkirnujen ympärille syntyi lopulta kokonainen kummirinki, johon ala-asteen ja ympäristökeskuksen lisäksi kuuluvat Pihlajamäki-Seuran luontoryhmä, www.pihlajamaki.info, rakennusvirasto sekä kirnujen vanha kummi Helsingin uusi yhteiskoulu.

Ringin jokaisella jäsenellä on oma sovittu roolinsa. Esimerkiksi rakennusvirasto kutsuu kummiluokkia katsomaan kirnujen tyhjentämistä vedestä. Helsingin ympäristökeskus järjestää luonnonsuojelukohteiden kummikouluille muun muassa luonnonhoitoon ja lähialueiden lajistoon liittyvää opetusta.

Päivi Seikkula

Tämä artikkeli on julkaistu Pihlajamäen lähiölehdessä 3/2008