Pihlajamäen ala-asteesta kirnujen kummikoulu

275

Pihlajamäen ala-aste ryhtyy koulun vieressä sijaitsevien Suomen vanhimpien hiidenkirnujen, Aarnipadan ja Rauninmaljan, kummikouluksi. Helsingissä toimintaa pyörittää kaupungin ympäristökeskus, joka järjestää luonnonsuojelukohteiden kummikouluille mm. luonnonhoitoon ja lähialueiden lajistoon liittyvää opetusta.

– Kun kouluamme liki on näin upea luontokohde, se kannattaa ilman muuta hyödyntää opetuksessa. Kummikoulutoiminta tarjoaa oppilaille ja opettajille hienon tavan tutustua lähiympäristöön ja Pihlajamäen komeaan luontoon, ala-asteen rehtori Susanna Packalen kertoo.

– Hiidenkirnu on mielikuvitusta kutkuttava kohde. Sitä voi lähestyä hyvin monen oppiaineen kautta. Samalla kirnut toimivat porttina niiden takana aukeavaan metsäluontoon, Harakan luontokoulunopettaja Erkki Makkonen kehuu.

Kummikoulutoiminta starttaa 16.9., kun rakennusvirasto tyhjentää kirnut niihin sataneesta vedestä. Silloin oppilaat mm. pääsevät arvaamaan, kauanko kirnujen tyhjennys kestää.

Ala-asteen oppilaat osallistuivat ahkerasti Pihlajamäki-Seuran ja Helsingin kaupungin viime keväänä järjestämään hiidenkirnujen nimikisaan. Kisan aikana virisi idea kummikoulutoiminnasta. Aarnipadan ja Rauninmaljan ympärille syntyi lopulta kokonainen kummirinki, johon ala-asteen ja ympäristökeskuksen lisäksi kuuluvat Pihlajamäki-Seuran luontoryhmä, www.pihlajamaki.info, rakennusvirasto sekä kirnujen vanha kummi Helsingin uusi yhteiskoulu.

Lisätiedot:
Rehtori Susanna Packalen, Pihlajamäen ala-aste, susanna.packalen(at)edu.hel.fi, puh (09) 310 82956
Luontokouluopettaja Erkki Makkonen, ympäristökeskus, erkki.makkonen(at)hel.fi, puh. (09) 310 31515.