Pihlajamäen arkkitehtuuripolku

474
kaava.jpg
kaava.jpg

Pihlajamäkeen valmistui syksyllä 2008 Suomen ensimmäinen arkkitehtuuripolku. Se polveilee Saton alueella Graniittitiellä ja Vuolukiventiellä ja Hakan alueella Maasälväntiellä ja Liusketiellä. Arkkitehtuuripolku kiertää liki kaikki Pihlajamäen 60-luvun miljööt ja arkkitehtuurikohteet. Nyt Pihlajamäen upeata arkkitehtuuripolkua voi astella myös sähköisin askelin > .

 

Klikkaa kuvaa ja tutustu arkkitehtuuripolkuun verkossa

Arkkitehtuuripolun varteen on pystytetty kuvallisia opastauluja, joissa kerrotaan alueen suunnitteluhistoriasta, suunnittelijoista ja rakentamisesta. Vanhoista valokuvista voi nähdä, miten rakennukset ja miljööt ovat säilyneet tai muuttuneet vuosien saatossa. Opasteet palvelevat sekä Pihlajamäkeen tutustuvia matkailijoita että täällä jo asuvia pihlajamäkeläisiä.

Pihlajamäen arkkitehtuuripolun esikuvia ovat Pohjois-Italian Ivreassa sijaitseva 30-luvulla rakennettu funktionalistinen Olivetti-yhtiöiden asuinalue ja Berliinissä sijaitseva modernin arkkitehtuurin merkkikohde Siemensstadt. Molemmilla alueilla kerrotaan opastauluin alueen ja rakennusten merkityksestä arkkitehtuurihistoriassa.

medium_1197322614_Kiilletie5.jpg

 

 

Saton lamellitalo Kiilletiellä. Arkkitehti Lauri Silvennoinen. Kuva: Mikko Tainio.