Pihlajamäen fysioterapia auttaa kun jumittaa

728

Fysioterapia keskittyy tuki- ja liikuntaelimistön terveyden ylläpitämiseen ja auttaa, kun siinä on ongelmia. Hoitoon pääsee myös ilman lähetettä.

Graniittitie 1:n kakkoskerroksessa on fysioterapoitu asiakkaita jo yli 30 vuotta. Pihlajamäen fysioterapia -nimellä toiminta alkoi vuonna 1993. Fysioterapeutti ja koulutettu hieroja Aleksi Öhman tuli taloon ensin töihin ja otti yrittäjänä ohjat vuoden 2007 huhtikuussa:

– Meillä on tehokas kuuden hengen tiimi, joka pystyy tarjoamaan monipuoliset palvelut.

Kaikki Pihlajamäen fysioterapian palvelut on mahdollista saada ilman lääkärin lähetettä. Vaikka Kelan korvauksen saakin vain tietyistä lähetteellä tehtävistä hoidoista, kannattaa suoraa yhteydenottoa fysioterapeuttiin harkita esimerkiksi silloin, kun haluaa päästä hoitoon nopeasti.

– Fysioterapeutti osaa koulutuksensa ja kokemuksensa perusteella tehdä tuki- ja liikuntaelinongelmien kohdalla fysioterapiadiagnoosin ja laatia hoitosuunnitelman, Aleksi kertoo.

– Jos katsomme, ettei asiakkaan vaivaa voi fysioterapian keinoin parantaa, kehotamme häntä kääntymään lääkärin puoleen.

Tavoitteena terveyden ylläpitäminen

Fysioterapeutin ammatissa on hoitotyöllä merkittävä osuus, mutta yhtä tärkeitä osa-alueita ovat vaivaan johtaneiden syiden selvittäminen ja uusiutumisen ehkäiseminen hyvien neuvojen ja toimintaohjeiden avulla.

– Tavoitteena on ylläpitää terveyttä eikä vain hoitaa sairautta. Se edellyttää paitsi ajan tasalla olevaa ammattitaitoa, myös aikaa ja taitoa kuunnella asiakasta. Meidän resurssimme eivät silti aina riitä ja siksi teemme aktiivisesti yhteistyötä muiden alan ammattilaisten kanssa, Aleksi toteaa.

Palveluista klassinen hieronta ja siitä sovellettu urheiluhieronta ovat ne, joihin eniten hakeudutaan ilman lähetettä.

– Hierontaan voi tulla ihan vain nauttimaan ja rentoutumaan, mutta suunnitelmallisella hoidolla voi työkyky kohentua huomattavasti. Myös urheilun harrastaminen täysipainoisesti edellyttää hyvää lihashuoltoa, vaikkei mitään varsinaista vaivaa olisikaan, sanoo Aleksi ja kertoo monen vakioasiakkaan tulleen ensimmäiselle käynnilleen lahjakortin saatuaan.

Yritysesittelysarjan edellinen esiteltävä, optikko Kai Meramo, toivoi juttua Pihlajamäen fysioterapiasta. Minne Aleksi Öhman haluaisi lähettää toimittajan seuraavaksi?

– Hiekkakiventiellä on PixMill-niminen yritys, jonka toiminta kiinnostaa.

Siitä siis vuoden viimeisessä numerossa.

Teksti ja kuva: Riitta Sivonen

Tämä artikkeli on julkaistu Pihlajamäen lähiölehdessä 3/2008