22-Pistepirkon kitaristi-solisti P-K Keränen tuulettaa sydäntään paikassa, josta We love Pihlis -musakulkue käynnistyy 9.6. klo 13.30. Kuva: Heli Hirvelä.

Rohkeus, avoimuus ja ahkeruus. Näillä eväillä syntyy musiikkia, joka pyrkii iholle ja sen alle. Sitä kuullaan 9.6. Pihlajamäki goes Bluesissa.

P-K Keräselle kuuluu hyvää. Hän ja 22-Pistepirkon muut jäsenet – veljensä Asko Keränen sekä Espe Haverinen – ovat puolen vuoden pakkoloman jälkeen pääsemässä takaisin keikkalavoille:

– Ensimmäistä kertaa varmaan kymmeneen vuoteen ollaan oltu pitkällä lomalla. Se on ollut hauskaa, on ehtinyt ajatella ja tehdä kaikenlaista. Mutta erityisen hauskaa on, että Espen selkä on leikkauksen jälkeen toipunut hyvin.

Martti Karjalainen muutti perheineen vuonna 1963 Pihlajamäkeen, jolloin myös Pallokerho -35:n toiminnan painopiste tuli tänne.


 

42-vuotias Tim Lothar oli takonut 25 vuotta rumpuja erilaisissa rock-, jazz-, pop- ja bluesbändeissä, kunnes hän
kuusi vuotta sitten kuuli levyltä Robert Johnsonin (1911–1938) esittämää bluesin vanhimpiin tyylilajeihin kuuluvaa
delta bluesia. Rumpukapulat jäivät siihen.

Tuomas Työrinoja valittiin alkuvuodesta ja pitkän suostuttelun jälkeen Pihlajamäki-seuran uudeksi puheenjohtajaksi. Joko hän on katumapäällä?

Liikennesuunnittelija Markus Ahtiainen miettii töikseen, miten kadut vedetään ja liikennevalot sijoitetaan. Pihlajamäen osalta suunnittelun alla ovat ostoskeskuksen ympäristön uudistukset.

Helsingin Uusi yhteiskoulu aloitti toimintansa Kruununhaassa ja muutti Pihlajamäkeen vuonna 1967. Sen osoite on Lucina Hagmanin polku 5. Rehtori Jukka Hirvonen, kuka oli Lucina Hagman?

Päivi Seikkulan haastattelussa Ulla Welin. Pihlajamäen historia kulkee kartanonmaista näköalakaupungiksi.

PK-35 perustettiin Viipurissa vuonna 1935. Seuran silloinen puheenjohtaja, nykyinen kunniapuheenjohtaja, Martti Karjalainen muutti Pihlajamäkeen 1960-luvulla. Onko PK-35 edelleen pihlajamäkeläinen urheiluseura? Vesa Koskela haastattelee PK-35:n junioripäällikkö Jukka ”Silli” Silanderia.

Vesa Koskelan haastateltavana on Pihlajamäen, Pihlajiston ja Viikinmäen arkkitehti Taru Tyynilä, joka aloitti työssään 1990-luvun alussa.