Asukkaiden kokemukset ja puhekielisyys ovat nyt in, ja ajan henki on osallistaa.
Ainakin Helsingin kaupungissa ja sehän meille sopii. Nimittäin kaupungin kaavoituksesta
vastaava virasto kerää mielipiteitä ja toiveita helsinkiläisistä kadun- ja
paikannimistä – sekä olemassaolevista että olemattomista.

Kaupunkisuunnitteluvirastossa ja Arkkitehtitoimisto Huttunen-Lipasti-Pakkanen Oy:ssä valmistellaan kuumeisesti Pihlajamäen ostoskeskuksen uudemman eli Pihlajamäentien puoleisen puolen kaavoitusta.

Pihlajamäen ala-asteella oli tiistaina 30.11.2010 ylipormestarin ilta, jossa Jussi Pajunen ja kaupungin asiantuntijat eri hallinnonaloilta vastasivat niin asukkaiden kuin kaupunginosayhdistystenkin kysymyksiin.

Jätevedenpuhdistus Helsingissä alkoi sata vuotta sitten. Juhlavuoden kunniaksi aiheeseen voi nyt tutustua Tekniikan museossa Vanhassakaupungissa kävelymatkan päässä Pihlajamäestä.

MARRASKUUN lopulla Pihlajamäki- seuran syyskokouksessa hyväksyttiin vuoden 2011 toimintasuunnitelma ja talousarvio. Vuoden teemana on jäsenhankinta, jotta nykyisen laajuinen toiminta ja rahoittaminen olisi mahdollista. Samalla pyritään saamaan lisää vastuunkantajia.

Kun kaupunki kasvaa, lisääntyy myös koulu- ja vapaa-ajan tilojen tarve. Pihlajiston kupeeseen on vuosituhannen vaihduttua noussut uusi asuinalue, Viikinmäki, joka laajenee edelleen ja johon on suunnitteilla myös uusi korttelitalo.

Pihlajamäessä 1985 aloittanut ja nyt Viikissä toimintaansa
jatkava Pihlajanmarjat-kuoro piti marraskuun
puolivälissä juhlakonsertin Viikin kirkossa 25-vuotisen
taipaleensa kunniaksi.

Mennyt talvi oli pitkästä aikaa Pihlajamäen seutuvilla hiihtelijän mieleen. Lunta ja latuja riitti, kunhan niille sai suolasohjossa talsituksi. Jos kaupunkia ei voi kehua vaikkapa terveysaseman edustan jalkakäytävän hoidosta, niin Maasälvänpolun portaat pidettiin ensimmäistä kertaa hyvässä kunnossa. Niiden lumityöt oli annettu kolmen miehen ryhmälle, joka teki hommansa tunnollisesti, vaikka kaksi nuorempaa tuskin olivat alkuperäisessä kotimaassaan lunta nähneet.

Pihlajamäessä muisteltiin toissa vuonna kerrostaloasumisen 45-vuotistaivalta. Alussa pihat olivat täynnä lapsia – ääntä ja menoa riitti. Vähän kerrassaan lapsista tuli nuorisoa ja lopulta aikuisia, jotka aloittivat itsenäisen elämän yleensä kotipiirin ulkopuolella. Pihat hiljenivät.


Tauno-koira ihmettelee arkkitehtuurikotkotuksia ja kummia tolppia.

"Emäntä on innostunut Pihlajamäen arkkitehtuuripolusta ja pälpättää siitä minulle, vaikkei tällainen pieni rekkuraukka edes ymmärrä, mitä se arkkitehtuuri tarkoittaa."