Erään päivänä -90-luvun lopulla joukko innokkaita aikuisia päätti ryhtyä tukemaan PK-35 junnujen toimintaa rahallisesti. Näin sai alkunsa PK-35 Huvigaanit.

Partiolippukunta Aarnivalkeiden lippukunnanjohtaja Manta Korhonen osallistui Pihlajamäen Lions Clubin tukemana partiolaisten järjestämälle Woomal-kumppanuushankkeen leirille 24.7.-9.8.2009 Senegalissa.

Helsinkiläisiin asuntoihin jaettiin keväällä perinteiseen tapaan kaupunkisuunnitteluviraston kaavoituskatsaus. Kaupunki panostaa suunnittelussa nyt entistä enemmän laatuun ja esteettisyyteen.

Hiihtelijän kevätmietteissä sivusin hiukan kiinteistöjen hoitoa. Kesäkuun 10. päivänä tulee kuluneeksi sata vuotta kiinteistöneuvos Unio Hiitosen syntymästä. Suomen kiinteistöjen aluehoidon uranuurtajan elämäntyö sivusi vähän Pihlajamäkeäkin. Hän oli mukana oman alansa suunnittelussa, kun Aarnikan Lämpö perustettiin Pihlajamäkeen. Hänen asiantuntemustaan käytettiin lämmitysjärjestelmän, jätehuollon, pihojen hoidon ja kaikkinaisen asukaspalvelun määrittelyssä.
 
Hiitonen hankki alan perusteellisen kokemuksen Olympiakylän pitkäaikaisena isännöitsijänä. Hän oli valtakunnallisestikin merkittävä kulttuuripersoona. Sotien aikana hän kuvasi pienellä kamerallaan rintamamiesten arkista elämää toisesta näkökulmasta kuin viralliset TK-kuvaajat. 
 
Eläkepäivillään hän valikoi ja tekstitti yli tuhat kuvaa kirjaksi ja näyttelyksi, joka kiersi laajalti Suomea ja Ruotsia. Sodassa hän keräsi valtavan puhdetyökokoelman. Unio Hiitonen oli koko elämänsä ajan ahkera kirjoittaja, joka otti kantaa positiivisella asenteella ihmisten ja luonnon hyväksi. Hän oli pääjärjestäjänä Käpylän korkeatasoisissa Kalevalajuhlissa yli neljännesvuosisadan ajan. Unio Hiitonen asui eläkkeelle jäätyään Pihlajistossa kuolemaansa
saakka eli vuoteen 1983.
 
Teksti: Sulo Savolainen
Tämä artikkeli on ilmestynyt Pihlajamäen lähiölehdessä 1/2010
Pihlajamäen terveysasemalle on luvassa puhelinpalvelujärjestelmä, joka toimii näin: kun puhelun kohdenumero on varattuna, soittajan puhelinnumero menee tietokoneen muistiin. Samana tai viimeistään seuraavana päivänä soittajalle vastataan.

Syyskuun 2009 Pihlajamäen lähiölehdessä Pihlajamäen ala-asteen eläkkeelle jäänyt rehtori Rauno Sarantaus kertasi
koulumuistojaan. Tuossa yhteydessä hän esitti toiveen  entisten oppilaittensa tapaamisesta. Aloite tuotti ikimuistoisan ja riemukkaan tapaamisen maaliskuun alussa.

Pihlajamäki-seura sai tänä vuonna Uudenmaan kulttuurirahastolta 1500 € kotikaupunkipolun suunnitteluun.

Kaupunginkirjasto on kesällä 31.5.–15.8. avoinna ma–to 10–20, pe 10–16, la ja su suljettu.
Kirjaston nettisivuille tulee alkukesästä jälleen henkilökunnan vinkkilista kesälukemisista. Käy katsomassa osoitteessa
www.lib.hel.fi/viikki.

Janne Alakoski ape Kainuu Oy:stä käy Pihlajamäen ostarilla myymässä kainuulaisia tuotteita kerran pari kuukaudessa. Tosin kesällä he eivät käy, koska silloin on toiset marjanmyyjät. Kuvassa ostoksilla Eeva Patjas.

Vuonna 2009 valmistuneen Pihlajamäen nuorisopuiston toinen toimintakausi starttaa jälleen 17.5.2010. Nuoriso-ohjaajat Aki Menna ja Hanna Koponen odottelevat kevätsateiden loppumista ja valmistelevat nuorisopuiston kesäkauden avautumista. Lehden ilmestyessä nuorisopuiston toiminta on jo käynnissä.