Turvallisuuskävelyllä paikallistetaan huolta aiheuttavia paikkoja.

Kevättalvella pihlajamäkinen Pekka Ollila kuuli radio-ohjelman Pukinmäessä tehdystä turvallisuuskävelystä. Pekka otti yhteyttä aluetyöntekijä Sini Heino-Mouhuun, jotta vastaava kävely tehtäisiin myös Pihlajamäessä. Sini otti yhteyttä Helsingin kaupungin hallintokeskuksen turvallisuus- ja valmiusyksikköön Eija Laihiseen. Turvallisuus- ja valmiusyksiköstä toivottiin, että paikallinen kaupunginosayhdistys olisi mukana, joten Pihlajamäki-seura tuli kuvioon. Mukana järjestelyissä oli myös Sosiaaliviraston lähityö.

PgB 2012_web_small

 

Pihlajamäki goes Blues kajahtaa taas lauantaina 9.6. Pihliksen 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Festari kulkee I love Pihlis -tunnuksen alla. Pääesiintyjänä kuullaan 22-Pistepirkkoa.

Lauantaina 22. toukokuuta järjestetään Pihlajamäen ostarilla vuotuiset Pihlajamarkkinat. Ohjelma lavalla alkaa klo 10 ja alkutahdit antaa 10.20 laulava ja soittava Punanokka, The –yhtye.

Syvän etelän soundeja, juurevaa svengiä ja taattua Remua; siinä neljännen Pihlajamäki goes Bluesin piknikresepti. Pikantin lisän Kiillepuiston jameihin tuo ulkomaanvahvistus ja delta bluesin lähettiläs Tim Lothar.


null”Etsimme rakkautta ja haluamme tulla rakastetuiksi. Toisinaan on vaikeaa antaa rakkautta, kun mikään ei tunnu miltään. Kuka rakastaisi minut vahvaksi, kun olen yksin?” Joel Hallikainen esiintyy Pihlajamäen kirkossa Palmusunnuntaina 28.3. klo 18.30.

Joulumarkkinat su 13.12. klo 11–15. Gardenian perinteisillä joulumarkkinoilla on myynnissä monenlaista pukinkonttiin ja kotiin sopivaa. Myynnissä on muun muassa käsitöitä, joulukoristeita, kortteja, koruja, leivonnaisia, juustoja ja mehuja. Lapsilla on mahdollisuus harrastaa jouluaiheista askartelua. Kahvilassa myydään syötävää ja juotavaa. Joulumarkkinoille on vapaa pääsy.

Lucian päivän markkinoita vietetään Infokeskus Koronassa perjantaina 11.12. klo 10–14. Markkinoilta voi hankkia jouluisia käsitöitä, kynttilöitä, kortteja ja herkkuja pukinkonttiin. Glögitarjoilun ohella voi seurata flamencotanssin koulutusprojektin esitystä ja klo 13.00 esiintyy puolestaan Pihlajiston alaasteen oppilaiden Lucia-kuoro. Markkinoilla voi myös ihastella seurakunnan jouluseimeä. Tilaisuuden järjestävät Viikin Infokeskuksessa toimivat kaupunginkirjasto, tiedekirjasto, Yliopistopaino ja Unicafe.

Pihlajamäki on näyttävästi esillä Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston info- ja näyttelytilassa Laiturissa avatussa Esikaupungissa tapahtuu! -näyttelyssä.

Hiljentyiskö, shoppailis vai päästäiskö tulen irti? No joulukuussa ei tarvitse valita, sillä Pihlajamäestä ja Pihlajistosta löytyy kaikki. Keskustan uusi aukio syttyy liekkeihin, kirkosta kajahtaa hengellinen kantrirock, leikkipuisto täyttyy tonttuilusta tai Lucia saapuu – ja myyjäisiä piisaa.

Pihlajamäen ala-asteen vanhempainyhdistys järjestää perinteiset Marrasjuhlat Pihlajamäen ala-asteella (Lucina Hagmanin kuja 3) jälleen sunnuntaina 22.11.2009 klo 11–14. Tiedossa arpajaiset, myyjäiset, kahvila, onnenpyörä, kilpailuja, popcornia ja karkkeja, makkaraa sekä paljon muuta ohjelmaa. Tervetuloa mukaan!