Pihlajamäen neuvola sähköisen asioinnin pioneeri

333

Pihlajamäen äitiys- ja lastenneuvolan asiakkaat voivat nyt varata, siirtää ja perua neuvola-aikansa verkossa. Helsingin kaupungin terveyskeskus aloitti syksyllä sähköisten palvelujen kokeilun Pihlajamäessä ja Oulunkylässä.

Sähköinen asiointi helpottaa asiakkaan ja terveydenhuollon ammattilaisten välistä yhteydenpitoa ja vähentää puhelinajanvarauksen ruuhkia. Palvelun tunnukset saa omalta terveydenhoitajalta.

– Reilulla 50 asiakkaalla on nyt palvelutunnukset. Kokeilun alkua sotki Tehyn työtaistelu, mutta nyt kirjautumisia tulee jo vauhdilla. Innokkuutta löytyy, vaikka kokeilussa oleva järjestelmä vähän takkuaakin, terveydenhoitaja Pirjo Seppä Pihlajamäen terveysasemalta sanoo.

Web-ajanvarauksessa voi varata itselleen tai lapselleen ajan neuvolan terveydenhoitajan määräaikaistarkastuksiin sekä perua tai siirtää tekemiään web-ajanvarauksia. Puhelimitse tai neuvolakäynnin yhteydessä varattua aikaa ei voi perua tai siirtää tämän palvelun kautta, vaan se pitää hoitaa vanhan kaavan mukaan.

Kokeilun jälkeen palvelu on tarkoitus laajentaa kaikkiin Helsingin neuvoloihin. Myöhemmin on tarkoitus ottaa käyttöön myös viestinvaihtotoiminto, jonka avulla asiakkaat voivat omissa tai lapsensa asioissa olla suoraan yhteydessä omaan terveydenhoitajaansa. Sähköpostiin verrattuna viestivaihtotoiminto on tietoturvallisempi ja luotettavampi. Asiakkaan tunnistus tapahtuu palvelussa verkkopalvelutunnuksilla (Nordea, Sampo, Osuuspankit ja Säästöpankit).

Lisätietoja: Pihlajamäen terveysasema