Pihlajamäen nuorisopuiston toinen toimintakausi

834
nuorisopuisto1_vk.jpg
nuorisopuisto1_vk.jpg

Vuonna 2009 valmistuneen Pihlajamäen nuorisopuiston toinen toimintakausi starttaa jälleen 17.5.2010. Nuoriso-ohjaajat Aki Menna ja Hanna Koponen odottelevat kevätsateiden loppumista ja valmistelevat nuorisopuiston kesäkauden avautumista. Lehden ilmestyessä nuorisopuiston toiminta on jo käynnissä.

TALVEN aikana on nuorisopuistoon saatu tyttöjen puiston ja Pihlis Cafeen lisäksi valmiiksi areena ja freestylepark, jotka ovatkin olleet lumien sulettua jo nuorten aktiivisessa käytössä.

Nuorisopuiston toisella toimikaudella on otettu entistä enemmän huomioon nuorten toiveet, niin aukiolojen kuin myös toimintojen osalta. Edelliseen kesään verrattua nuorisopuiston toimintakausi on pidempi ja myös iltapainotteiseen toimintaan on satsattu pidentämällä päivittäistä aukioloaikaa.

Toukokuussa järjestetään 13–17- vuotiaille nuorille mediakurssi, jonka päätyttyä kurssilaiset voivat osallistua nuorisopuiston tiedotukseen mm. kesäblogin kirjoittamisen ja puiston esittelyvideon tekemisen muodossa. Viime kesänä kerätyn asiakaspalautteen perusteella mediatoiminta oli todella kysyttyä. Tyttöjen puiston asiakaspalautteesta on poimittu myös toive ilmaisutaitotoiminnasta ja kysyntään vastataan kahdella ilmaisutaidonkurssilla.

Kesäkuussa nuorisopuistossa ryhdytään tekemään Ylen nuorille suuntaamaa Summeri- ohjelmaa. Suorat lähetykset tehdään arkisin klo 11–12 välisenä aikana aina juhannukseen saakka. Summeri tarjoaa esiintyjiä ja muuta monipuolista ohjelmaa kesän arkeen. 7.6. vietetään nuorisopuiston kesäkauden avajaisia yhdessä Summerin
kanssa.

Nuorisopuiston toiminta alkaa siis 17.5. ja päättyy 11.8. Jengipolkufest-tapahtumaan. Nuoriso-ohjaajat löytyvät puistosta 17.5.–4.6. klo 14–20 välisenä aikana ja 7.6. eteenpäin olemme paikalla 10–20.

Puiston nettisivuilta osoitteesta www.nuoriso.hel.fi/nuorisopuisto löytää lisätietoja sekä kaikki tapahtumat ja kurssit. Myös Facebookista meidät tavoittaa nimellä Pihlajamäen nuorisopuisto.

Teksti: Aki Menna
Kuva: Vesa Koskela

Tämä artikkeli on ilmestynyt Pihlajamäen lähiölehdessä 1/2010