Pihlajamäen ostoskeskus täydentyy?

548

Pihlajamäen ostoskeskusta saatetaan täydentää. Alueelle on laadittu luonnossuunnitelma suojelukaavan ja alkuperäisten suunnitteluideoiden hengessä. Kaavavaihtoehtoja on kaksi.

 

Pihlajamäen ostoskeskus.
Kuvassa vasemmalla Heikki ja Kaija Sirenin suunnittelema alkuperäinen osa, oikealla  uusi puoli.
Kuva: Mikko Tainio

 

 

 

Ensimmäisessä vaihtoehdossa 1970-luvulla rakennettu ostoskeskus voitaisiin purkaa ja tilalle rakentaa uusi liikekeskus ja asuntoja. Toisessa vaihtoehdossa ostoskeskuksen rakennus säilytettäisiin ja siihen voitaisiin lisätä pienempi uusi liiketila sekä asuntoja.

Suunnitelman mukainen asuinrakennus olisi koko ostoskeskusalueen veistosmainen maamerkki 1960-luvun hengessä. Kaavamuutos ei kuitenkaan takaa rakentamista, se vain mahdollistaa sen.

Ostoskeskuksen alkuperäisen osan ovat suunnitelleet Kaija ja Heikki Siren vuonna 1963. Lasilyhtyä muistuttava ostoskeskus on esimerkki 60-luvun korkeatasoisesta ostoskeskusarkkitehtuurista.

Kaavamuutoksen suunnittelu käynnistyy, kun 60-luvun Pihlajamäkeä koskeva suojelukaava saadaan lainvoimaiseksi. Molemmista kaavoista vastaa Pihlajamäen aluearkkitehti Taru Tyynilä, puh. (09) 310 37282.